V Berlíně startuje za velkého zájmu diváků i médií mistrovství světa atletů

Na půl miliónu diváků očekávají v ochozech berlínského Olympijského stadiónu pořadatelé atletického mistrovství světa, které startuje v německé metropoli v sobotu. Jde o největší sportovní akci letošního roku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Olympijský stadion v Berlíně

Olympijský stadion v Berlíně | Foto: Jiří Hošek

Každých devět vteřin si někdo na světě v posledních dnech koupil lístek na světový šampionát. Zájemci o vstupenky tak byli rychlejší, než držitel světového rekordu na 100 metrů Usain Bolt.

"Nabízíme také velkou servisní výhodu v podobě "horké linky," kde si lístky můžete telefonicky objednat ještě i v samotný den, kdy chcete šampionát navštívit. Zaplatíte kartou a u pokladny si pak vstupenky vyzvednete," uvádí Michael Mronz z organizačního výboru.

Na ty návštěvníky Berlína, na které by náhodou lístky už nezbyly, čeká množství atraktivních doprovodných akcí. V podstatě jediným strašákem šampionátu zůstává obava ze šíření viru prasečí chřipky a stávky berlínského dopravního podniku.

První den se představí šestice Čechů

Během úvodního dne šampionátu se představí hned šest našich reprezentantů. První disciplínu šampionátu obohatí svojí účastí koulař Antonín Žalský, v kvalifikaci soutěže tyčkařek pak Jiřina Ptáčníková s Romanou Maláčovou.

V kvalifikacích a rozbězích dnes budou rovněž bojovat trojskokanka Martina Šestáková, kladivář Lukáš Melich. V úvodních disciplínách sedmiboje se představí také Eliška Klučinová.

Jiří Hošek, Lukáš Vincourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme