V dresu Rangers bodovali jen Češi a zařídili výhru

Češi v dresu New Yorku Rangers zařídili výhru svého týmu proti Minnesotě. Na vítězství 3:1 se podílel Petr Průcha dvěma góly, Martin Straka brankou a asistencí, Martin Ručinský třemi přihrávkami a Jaromír Jágr si připsal dvě nahrávky. Dařilo se i Ottawě s Dominikem Haškem v brance, ta vyhrála na ledě Floridy 6:3. Brankou a asistencí příspěl k vítězství i Václav Varaďa. V dalším zápase Phoenix porazil Atlantu 5:2, obránce Zbyněk Michálek se podílel přesnou nahrávkou na triumfu domácích.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká kolonie v Rangers

Česká kolonie v Rangers | Foto: Miroslav Konvalina

Rangers doma přehráli defenzivně založenou Minnesotu především díky perfektní souhře Čechů. Hráč jiné národnosti se v jejich barvách tentokrát bodově neprosadil. Hvězdou zápasu byl benjamínek Petr Průcha, který využil dvě přesilovky.

Minnesota vyčkávala na chyby soupeře, Rangers ale působili trpělivým dojmem. Zejména v poslední dvacetiminutovce. Taktika vyšla domácím mistrovsky a v závěrečné části rozhodli o svém pátém domácím vítězství za sebou. Průcha se poprvé v sezoně trefil dvakrát v jednom utkání.

Nad startem Ručinského, který odehrál teprve druhé střetnutí po zranění, visel otazník. Litvínovský rodák však přemohl bolest a dosáhl tří asistencí. Jágr měl o jednu méně, přesto se se 43 body za 21 branek a 22 asistencí dostal do čela kanadského bodování NHL.

Ottawa přehrála v dohrávce domácí Floridu 6:3. Solidní výkony Haška s Varaďou zastínil autor svého premiérového hattricku v NHL Brandon Bochenski. Díky Haškovi jsou Senators nejméně inkasujícím mužstvem v NHL, zároveň ale mají i nejlepší produktivitu.

Hostům kromě zraněného Martina Havláta, za kterého právě zaskakuje Bochenski, chyběli i dva klíčoví beci - Zdeno Chára (disciplinární trest) a Wade Redden (koleno).

Ve třetím pondělním utkání zdolal Phoenix Atlantu 5:2. V dresu Coyotes si připsal asistenci i český obránce Zbyněk Michálek. Za hosty dosáhl 200. branky v NHL Marián Hossa.

Výsledky pondělních zápasů:

New York Rangrs - Minnesota 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)

Branky: 4. a 52. Průcha (na obě Ručinský, na první Jágr, na druhou Straka), 60. Straka (Jágr, Ručinský) - 40. Dupuis
Střely na branku: 40:23
Diváci: 18.200

Florida - Ottawa 3:6 (2:2, 0:2, 1:2)

Branky: 3. Hagman, 17. Van Ryn, 54. Nieuwendyk - 28., 42. a 46. Bochenski (na třetí Varaďa), 8. Neil, 17. Varaďa, 31. Alfredsson. Dominik Hašek odchytal v brance Ottawy celý zápas, kryl 26 střel a třikrát inkasoval, úspěšnost zásahů měl 90 procent
Střely na branku: 29:43
Diváci: 10.883

Phoenix - Atlanta 5:2 (0:0, 1:2, 4:0)

Branky: 32. a 45. M. Johnson, 43. Mara, 47. Deveraux (Z. Michálek), 60. Comrie - 27. Vjačeslav Kozlov, 32. Marián Hossa
Střely na branku: 31:29
Diváci: 13.644

Ivana Paulová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme