V Gambrinus lize už nejsou neporažení - došlo i na "Klokany" a Liberec

Po sedmi odehraných zápasech 4. kola Gambrinus ligy už není v naší nejvyšší soutěži žádný tým bez porážky: Bohemians přišli o neporazitelnost po prohře 0:2 na Viktorii Žižkov, Liberec nechal překvapivě po stejném výsledku, tedy 0:2, všechny body dosud beznadějně poslednímu Hradci Králové.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenéři poražených celků nemohli být pochopitelně spokojeni, liberecký Ladislav Škorpil po utkání řekl: "Dělalo nám potíže, že nás domácí nepustili do hry. Naději na úspěch v Hradci jsme udržovali až do doby, kdy jsme inkasovali první branky. Od té chvíle to měli domácí snadnější. Nepamatovali jsme na zadní kolečka a rozbili celou koncepci hry."

Trenér Bohemians Vlastimil Petržela k prohře svých svěřenců dodal: "Ta prohra stejně jednou musela přijít. Tak trochu jsme se obávali, že to bude na Žižkově, protože agresivní hra Žižkova nám vůbec nesedí. Měli jsme s tím problémy i v loňské sezóně. Předpokládal jsem, že to bude boj a pokud by se nám podařilo vyválčit alespoň jeden bod, byl bych spokojený. Hráčům nemám co vytknout, hráli do poslední minuty. Ve druhém poločase hrálo jenom jedno mužstvo a je paradox, že soupeř dal další gól, který padl po naší chybě."

Fotbalisté Příbrami poprvé letos bodovali, i když Blšany jim byly dlouho vyrovnaným protivníkem. Dlouho nerozhodné skóre 1:1 posunuli na stranu domácích až v samotném závěru Siegl a Zušťák, Příbram-Blšany nakonec 3:1.

Olomouc byla v duelu se Starým Městem favoritem, ale utkání nakonec skončilo hubenou remízou 1:1. Domácí vedli od 9. minuty, kdy se z dálky trefil Siegl, třináct minut před koncem ale vyrovnal Blaha. Synot o bod už nepřišel, a to přesto, že dohrával po dvou vyloučeních dokonce o devíti hráčích.

Ještě hůř na tom byli střelci v Jablonci, kde zápas skončil bezbrankovou remízou. U Teplic střelecká mizérie nepřekvapila, v dosud odehraných 360 minutách se v týmu trenéra Dušana Uhrina nenašel ani jeden střelec, Jablonec se po dobrém vstupu do soutěže a osmi brankách vstřelených během dvou kol začíná zřejmě trochu trápit.

Drnovice zvítězily v dramatickém a v závěru i nervózním utkání nad Brnem 1:0. O vítězství domácích rozhodla přesná trefa Brazilce Gomese z 24. minuty. Brno promarnilo největší šanci na vyrovnání o deset minut později, ale Křivánek zahodil pokutový kop. Rozhodčí Beneš vytáhl také dvě červené karty: v 74. minutě poslal ze hřiště Kotůlka a v 83. Tumu.

Tomáš Lörincz, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme