V Moskvě vyhráli Dokičová a Kafelnikov, v Tokiu Selešová a Hewitt

Titul z tenisového turnaje v Moskvě zůstane na domácí půdě. Postaral se o to Jevgenij Kafelnikov, který ve finálovém utkání porazil Němce Kiefera 6:4 a 7:5 a turnaj tak vyhrál už popáté v řadě. Mezi ženami triumfovala Jugoslávka Dokičová, která porazila ve finále domácí Jelenu Dementěvovou dvakrát 6:3. V Tokiu se z vítězství raduje Američanka Selešová, která získala svůj padesátý turnajový titul v kariéře díky finálové výhře nad Tamarine Tanasugarnovou z Thajska 6:3 a 6:2. Mezi muži triumfoval Australan Hewitt, který zvítězil nad Švýcarem Kratochvilem 6:4 a 6:2.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Australan nedal svému soupeři sebemenší šanci. Získal hned v prvním hře jeho podání a ve druhém setu mu vzal servis dvakrát. Kratochvil se jej snažil rozběhat, měnil hru, ale Hewitt odpovídal přesnými prohozy a loby. Třetí hráč světového žebříčku měl na své straně i pořádnou dávku štěstí - v osmém gamu prvního setu odvrátil tři brejkboly, třetí klasickým 'prasátkem', což Švýcara položilo. Selešová, která na vítězství potřebovala 64 minut, přiznala, že tituly nepočítá. "To, že je to padesáté vítězství, jsem se dozvěděla až od televizního komentátora, když se mě na to ptal," uvedla devátá hráčka světového žebříčku, která si na bankovní konto připsala 27.000 dolarů. Čtyřhru vyhrál australský pár Paul Hanley, Nathan Healey, který ve finále porazil třetí nasazenou dvojici Rick Leach ze Spojených států a David Macpherson z Austrálie 1:6, 7:6 a 7:6.

Výsledky turnaje v Tokiu: Hewitt (1-Austr.) - Kratochvil (5-Švýc.) 6:4, 6:2, Selešová (1-USA) - Tanasugarnová (2-Thaj.) 6:3, 6:2, Hanley, Healey (Austr.) - Leach, Macpherson (3-USA/Austr.) 1:6, 7:6 (8:6), 7:6 (7:4).

Výsledky turnaje v Moskvě: Dokičová (5-Jug.) - Dementěvová (8-Rus.) 6:3, 6:3, Kafelnikov (1-Rus.) - Kiefer (Něm.) 6:4, 7:5, Hingisová, Kurnikovová (2-Švýc./Rus.) - Dementěvová, Krasnorucká (Rus.) 7:6 (7:1), 6:3.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme