V nejdelší bitvě Australian Open si finále s Federerem vybojoval Nadal

Druhé semifinále tenisového Australian Open mezi Španěly Rafaelem Nadalem a Fernandem Verdascem se proměnilo v nejdelší duel turnajové historie. Světová jednička Nadal svého krajana porazila až po pěti setech v poměru 6:7, 6:4, 7:6, 6:7 a 6:4 a ve finále se utká se Švýcarem Federerem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rafael Nadal a  Fernando Verdasco

Rafael Nadal a Fernando Verdasco | Zdroj: ČTK

Kdo ze španělské dvojice Nadal - Verdasco vyzve v nedělním finále Rogera Federera? Na odpověď čekali diváci v Melbourne 5 hodin a 14 minut. Španělské semifinále tak o tři minuty překonalo dosavadní rekord, který v roce 1991 vytvořili Němec Boris Becker a Ital Omar Camporese. O vyrovnanosti dnešního duelu vypovídá i počet vítězných bodů. Nadal jich získal 193, Verdasco jen o jeden méně.

Verdasco do svého prvního grandslamovém semifinále v kariéře vstoupil s útočnou hrou. V krásném zápase plném fantastických dlouhých výměn už sice prohrával 1:2 na sety a ve čtvrté sadě se zdálo, že mu docházejí síly, ale vzchopil se a tie-break zvládl s přehledem.

Od začátku pátého setu už ale při podání nebyl tak jistý jako Nadal, který se prosazoval především skvělou defenzivou. Verdasco, který z turnaje vyprovodil i Radka Štěpánka, pak v pátém setu vytrvale odvracel Nadalovy brejkboly, ale v desátém gamu nezvládl podání. Čtvrtou dvojchybou nechal Nadala odskočit na 40:0 světová jednička třetí mečbol proměnila.

Nedělní finálový duel v Melbourne tedy uvidí duel dvou nejvýše postavených hráčů řebříčku ATP.

Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme