V Německu doutná sázkařský skandál

Německá fotbalová scéna je krajně zneklidněna nejnovějším podezřením z ovlivňování zápasů nejvyšší soutěže. To ve své knize vyslovil kanadský novinář Declan Hill, který nevyloučil, že asijští sázkaři ovlivnili i některá utkání světového šampionátu. Dosavadní šetření ale zatím nic podezřelého neprokázala.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eurobankovky

Eurobankovky | Foto: Jan Rosenauer

Státní sázková kancelář Oddset na dvou bundesligových kláních ani na duelu mistrovství světa Brazílie - Ghana nic neobvyklého neshledala. Vedení bundesligy i Německý fotbalový svaz ale případ neberou na lehkou váhu.

Bývalý známý útočník Karlsruhe Sean Dundee mezitím televizi ARD přiznal, že mu byla nabídnuta účast na zmanipulování zápasů. Neznámý muž se ho měl dotázat, jestli by za 10, 15 nebo 20.000 eur byl ochoten neproměnit pokutový kop.

Dundee tvrdí, že sázkaři oslovili i dva jeho spoluhráče. Podle kanadského publicisty Hilla mají v ovlivňování zápasů i těch nejprestižnějších soutěží prsty asijské sázkařské gangy.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme