V nominaci na Karjala Cup jsou čtyři nováčci

Zajímavý mix zkušenosti a nadějného mládí vybral trenér hokejové reprezentace Ondřej Weissmann pro nadcházející turnaj Karjala. Představí se na něm desítka hráčů ze zámořské NHL působících v extralize a první lize a také šest legionářů z evropských lig. Reprezentační premiéru zažije kvarteto hokejistů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Výborný

David Výborný | Foto: Hráči NHL

Mezi nominovanými nechybí čtyřnásobný mistr světa David Výborný, jsou v něm i Václav Prospal s Radkem Dvořákem z prvoligových Českých Budějovic. Výborné výkony v ruské superlize pomohly k návratu do reprezentace Pavlu Rosovi z Dynama Moskva, z finské nejvyšší soutěže mužstvo posílí obránce Marek Židlický a po dlouhé době dostane příležitost i hokejista působící v německé lize, gólman Adam Svoboda z Norimberku.

Společně se Svobodou bude chytat plzeňský Tomáš Duba, dalšími nováčky jsou znojemský zadák Radim Bičánek a útočníci Martin Erat ze Zlína a vítkovický Zbyněk Irgl. Úvodní podnik letošní série Euro Hockey Tour se uskuteční od 11. do 14. listopadu v Helsinkách.

Nominace českého týmu:

brankáři: Tomáš Duba (Plzeň), Adam Svoboda (Norimberk/Něm.),

obránci: Miroslav Blaťák (Zlín), Radim Bičánek (Znojmo), Radek Hamr (Färjestad/Švéd.), Jan Hejda (CSKA Moskva/Rus.), Rostislav Klesla (Vsetín), Karel Pilař (Sparta Praha), Martin Škoula (Litvínov), Marek Židlický (IFK Helsinky/Fin.),

útočníci: Martin Chabada, Rostislav Olesz, David Výborný (všichni Sparta Praha), Aleš Hemský, Petr Průcha (oba Pardubice), Jaroslav Balaštík, Martin Erat (oba Zlín), Radek Dvořák, Václav Prospal (oba České Budějovice), Jaroslav Hlinka (Kazaň/Rus.), Zbyněk Irgl (Vítkovice), Václav Nedorost (Liberec), Pavel Rosa (Dynamo Moskva/Rus.).

Tomáš Fliegl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme