V oběhu jsou i falešné vstupenky na mistrovství

Nekupujte lístky na Mistrovství světa v hokeji od pouličních překupníků, varuje policie i pracovníci Sazky. V sobotu totiž policisté zjistili na 30 falešných vstupenek. Mezi poškozenými byli hlavně fanoušci z Lotyšska, kteří se tak na šampionát nedostali. I proto se mezi zájemci o koupi lístků na hokejové mistrovství pohybují kontroloři České obchodní inspekce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

zahájení MS v hokeji 2004

zahájení MS v hokeji 2004 | Foto: Michal Kamaryt

Mluvčí pražské policie Daniela Razímová varuje příznivce hokeje. "Aby lístky kupovali na oficiálních místech, využívali ke koupi vstupenek oficiální míst a ne různé pouliční prodejce."

Mluvčí Sazky Zdeněk Zikmund zdůrazňuje, že v oficiálním prodeji jsou dva typy lístků: velké bleděmodré karty z tvrdého papíru a sjetiny z terminálů Sazky. K padělaným vstupenkám Zikmund říká. "Jedná se o vstupenky, s kterými my nemáme absolutně nic společného. Je to napodobenina, navíc ne moc zdařilá, která se liší pochopitelně čárovým kódem. Cena je tam uvedena špatně i některé další údaje."

Falešné lísky, které se o víkendu objevily, jsou zdánlivě podobné těm, které Sazka distribuje pomocí terminálů. Zikmund zdůrazňuje, že pro hromadné objednávky včetně cestovních kanceláří je ale určený úplně jiný typ vstupenek.

I proto se mezi zájemci o koupi lístků na hokejové mistrovství pohybují kontroloři České obchodní inspekce. Ta ve spolupráci s policií zahájila akci proti překupníkům, kteří vstupenky nabízejí za několikanásobek jejich původní hodnoty. Podle mluvčí inspekce Miroslavy Fléglové kontroly budou probíhat po celou dobu konání šampionátu a přistiženým hrozí vysoké sankce. "Nemohu přesně říct, kolik inspektorů se na této akci podílí, ale jsou do akce zapojeni jak inspektoři z Prahy, Ostravy, tak i stažení inspektoři z dalších regionálních inspektorátů. Také cena lístků se různí. Česká obchodní inspekce je toho názoru, že při prodeji lístků za vyšší ceny, než s nimiž byl spotřebitel seznámen, je porušením zákona o ochraně spotřebitele."

Překupníkům hrozí správní řízení a pokuta až do 1ho milionu korun.

Markéta Kaclová, Štěpánka Čechová, Pavel Otto Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme