V olympijské vesnici bude vztyčena česká vlajka

Česká vlajka bude dnes za přítonosti našich sportovců a zástupců českého olympijského výboru vztyčena v olympijské vesnici v Aténách. Slavnostního aktu se zúčastní i prezident Václav Klaus a ministryně školství Petra Buzková. Sportovci budou přivítáni ředitelem vesnice a šéfem protokolu her. Pokračuje předseda Českého olympijského výboru Milan Jirásek. "Bude vztyčena vlajka a zahrána česká hymna a budou tam kratší proslovy a předání upomínkových dárků. To je rituál, který prodělá každá výprava."

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

přípravy na OH v Aténách

přípravy na OH v Aténách | Foto: EPA

Nakonec se tedy nepotvrzují předpovědi pesimistů, že Řekové přípravu her nestihnou. "Celkově nálada je výborná v Řecku a všichni dychtivě očekávají, až to spustí. myslím, že Řekové mohou být hrdí na to, co všechno v posledních měsících, týdnech, možná dnech nebo hodinách dokázali."

Řecký premiér Costas Karamalis v rozhovoru pro BBC ujistil sportovce i návštěvníky metropole, že Athény jsou v tuto chvíli bezpečným místem. "Jsem naprosto přesvědčený, že hry budou úspěšné a bezpečné. Samozřejmě nikdo nemůže garantovat absolutní bezpečnost, ale zprávy, které dostáváme od našich spojenců ve světě, jasně hovoří o tom, že všechno, co mohli udělat, už udělali."

Markéta Kaclová, Denisa Novotná, Jan Čamek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme