V Ostravě gól nepadl, kvůli fanouškům hrozil předčasný konec

Fotbalisté Baníku Ostrava remizovali v utkání 15. kola Gambrinus ligy s pražskou Spartou 0:0. Atraktivní zápas poznamenalo řádění domácích fanoušků, kteří se marně snažili dostat do sektorů hostů. Rozhodčí Jílek pohrozil předčasným ukončením zápasu, duel se ale nakonec dohrál a policisté si nakonec s chuligány poradili.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci FC Baník Ostrava

Fanoušci FC Baník Ostrava | Foto: Baník Ostrava

Hosté nastoupili v útoku bez Libora Doška, kterého skolila před zápasem viróza. Největší šanci úvodu měl Baník. Svěrkoš po samostatné akci našel v deváté minutě na hranici pokutového území Mageru, ale ten se špatným zpracováním sám připravil o výbornou příležitost.

Šance pak měli sparťané. Ostravská defenziva měla znovu slabší chvilky, jednu z nich málem využil ránou zpoza velkého vápna Horváth, ale Vašek jeho střelu vyrazil. Čoupek poté dělal v šestnáctce kličku protihráči, přišel o míč, ale svou chybu napravil když odvrátil Matušovičovu hlavičku na brankové čáře.

Mezitím se rozpoutalo peklo i za Vaškovou brankou. Ostravští chuligáni se začali dobývat do sektoru hostujících fanoušků a jejich ofenzíva přerostla v masivní bitky s policisty, kteří chránili tábor sparťanů. Diváci sledovali bitku fanoušků s těžkooděnci, zatímco hosté byli blízko gólu. Pospěch ve 24. minutě přihrál Matušovičovi, ale tomu chyběl krok, aby skóroval. Hned vzápětí se připomenuli i domácí, Pavlík měl po dalším parádním průniku Svěrkoše na noze premiérový ligový gól, ale Grigar jeho ránu z deseti metrů zmařil.

Násilí v hledišti se těžkooděncům podařilo v poločase zastavit, zatímco platonická převaha Sparty na trávníku trvala. Nekompaktní defenziva Pražanů ale svědčila brejkovým záměrům Baníku. Svěrkoš s Otepkou šli deset minut po přestávce sami od poloviny hřiště na jediného zadáka, ale na obtížném terénu situaci nezvládli nejlépe.

Rušný a zajímavý zápas mohly rozhodnout oba týmy. Po dalším rohu hlavou přestřelil Bystroň a na opačné straně se zase vyznamenal Vašek, když po Rezkově sklepnutí zneškodnil Horváthův volej. Domácí závěr strávili v náporu, který si vypracovali hlavně díky standardním situacím, ale ani několik nepřehledných závarů v pokutovém území Sparty už změnu skóre nepřineslo.

Fotbalisté Českých Budějovic sahali v 15. kole první ligy na hřišti Plzně do devadesáté minuty po vítězství, ale nakonec získali bod. Po Homoláčově ruce následovala penalta, kterou proměnil Marek Jarolím. I tak Dynamo utnulo čtyřzápasovou vítěznou sérii Plzně a připsalo si čtvrtý bod ze hřišť soupeřů.

Krize fotbalistů Jablonce se prohlubuje. Severočeši dnes v 15. kole první ligy prohráli 0:2 na Žižkově a po polovině soutěže jim překvapivě patří až sestupová patnáctá příčka. Důležitý záchranářský duel rozhodli domácí už v první půli, kdy se trefili francouzský oslavenec Youssef Moughfire přímo z rohu a po něm Richard Kalod.

Viktoria Žižkov - FK Jablonec 97 2:0 (2:0)

Branky: 23. Moughfire, 40. Kalod. Rozhodčí: Příhoda - Jiřík, Hrubeš. ŽK: Bukač, Šťastný (oba Žižkov). Diváci: 2125.

Baník Ostrava - Sparta Praha 0:0

Rozhodčí: Jílek - Ondo, Goňa. ŽK: Marek - Zabavník. Diváci: 14.603

Viktoria Plzeň - Dynamo České Budějovice 1:1 (0:1)

Branky: 90. Jarolím z pen. - 14. Peroutka. Rozhodčí: Racek - Wilczek, Pelikán. ŽK: Trapp - Hílek, Hunal. ČK: 84. Hunal. Diváci: 2936

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme