V pátých čtvrtfinále vítězili domácí

V pátých zápasech vyřazovací části hokejové Tipsport extraligy se dařilo domácím týmům. Pardubice porazily Plzeň 5:2, a v sérii se ujaly vedení 3:2 na zápasy. Stejně je na tom i zlínské Hamé, když třinecké Oceláře pokořilo vysoko 8:3. Obě série pokračují ve čtvrtek, už zítra se pátá čtvrtfinále hrají ve Znojmě a na Spartě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tipsport extraliga

Tipsport extraliga | Foto: Hokej.cz

Pardubičtí v sestavě i s Petrem Sýkorou, o něhož se v minulých dnech pokoušela viróza, začali nervózně a hned v úvodu nabídli hostům více než půlminutovou přesilovku pět na tři. Plzeňští však nedokázali výhodu využít. Pardubice se dostávaly do tempa pomaleji a jen těžko zdolávaly obětavý obranný val, který hosté před Málkem vybudovali. Až v závěru první třetiny vyšla domácím akce - Mikeska vyhrál vhazování, Pácal posunul kotouč na zcela volného Lubinu a pardubický veterán zblízka otevřel skóre. Ve druhé části hosté srovnali skóre - obránce Dobroň s Matějovským v početní výhodě protlačili puk za Svobodova záda, pardubický brankář ho však vyškrábl lapačkou znovu ven a sudí raději konzultovali celou situaci s videorozhodčím, byť už předtím gól uznali.

Pak se však na hosty snesl uragán pardubické touhy nepřipustit další drama. Při hře čtyři na čtyři našel Mikeska úplně volného Mudrocha a pardubický bek nekompromisní dělovkou dostal domácí znovu do vedení. Při třetím gólu, jehož autorem byl Slovinec Razingar, sice Procházka atakoval plzeňského brankáře, ale Málkovy protesty byly marné. Jen 49 sekund chybělo do konce druhého dějství, když se v přesilovce počtvrté trefil Petr Sýkora. Plzeňský bek Cartelli si sice v závěrečné dvacetiminutovce vzpomněl na úvodní zápas a při přečíslení dva na jednoho stejně jako tehdy prostřelil po ledě Svobodu, ale závěr patřil nejproduktivnějším domácím hráčům Dopitovi s Průchou.

Moeller Pardubice - Lasselsberger Plzeň 5:2 (1:0, 3:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 19. Lubina (Pácal, Mikeska), 30. Mudroch (Mikeska, M. Sýkora), 37. Razingar (S. Procházka), 40. P. Sýkora (T. Divíšek, Pištek), 57. Průcha (Dopita, Pácal) - 25. Dobroň (Vostřák, Matějovský), 52. Cartelli (Důras).
Rozhodčí: Kolísek, T. Svoboda - Bádal, Pouzar.
Vyloučení: 17:19. Využití: 1:1.
Diváci: 9300 (vyprodáno).
Stav série: 3:2.

Oceláři se ve Zlíně představili již bez zraněného útočníka Kucharczyka, který si v předešlém duelu poranil rameno a ráno absolvoval operaci. Zlín si hned v úvodu vytvořil tlak a výsledkem bylo i vedení. Vojtka překonal jako první Leška, ke kterému se od Jančaříkových bruslí odrazila Hamrlíkova střela. Vzápětí šel na trestnou lavici Žabka a domácí prokázali, že hra v početní výhodě je jejich silnou zbraní. A znovu u toho byl Leška, jenž opět tečoval Hamrlíkovu střelu. Až poté se ke slovu dostali Třinečtí, konkrétně Zbořil, který poprvé vážněji vyzkoušel Murína. Předznamenal tak nápor, který přišel v úvodu druhé třetiny. Melenovského ještě vychytal Murín, ale proti Polanskému, který vybruslil neatakován z rohu, již slovenský brankář nestihl přesně zasáhnout. A za 76 vteřin bylo vyrovnáno, když Pavelek přesně našel Melenovského, a ten tentokrát nezaváhal.

Nedisciplinovanost a vyloučení však byly pro Třinec, který již v první třetině přišel i o zraněného Pletku, osudné. Když na lavici hanby seděl střelec prvního gólu hostí, trefil se přesně Zubíček a poslal opět do vedení svůj tým. Když poté v úvodu třetí dvacetiminutovky dokončil Leška svůj hattrick, zdálo se, že Zlín snadno dovede zápas k úspěšnému konci. Jenže Štefankova střela o 54 vteřin později trefila přesně pravý horní růžek domácí branky. Zlínští však další drama nepřipustili a v nervózním závěru, který provázela řada faulů, třemi brankami dovedli utkání jistě k vítězství. Třinečtí Vítek s Polanským a zlínský Weissmann závěr sledovali již v civilu, protože všichni byli vyloučeni do konce utkání.

Hamé Zlín - Oceláři Třinec 8:3 (2:0, 1:2, 5:1)

Branky a nahrávky: 7. Leška (Hamrlík, Barinka), 9. Leška (Hamrlík, Balaštík), 38. Zubíček (D. Nosek, Vlach), 41. Leška (Barinka), 45. Veselý (Balaštík), 55. Balaštík (D. Nosek), 58. Karný (Macholda, Tesařík), 59. M. Čech (Zubíček) - 26. Polanský (Bordowski, Vítek), 27. Melenovský (Pavelek, Janků), 42. F. Štefanka (Bordowski, Melenovský).
Rozhodčí: Homola, Nečas - Chytil, Unzeitig.
Vyloučení: 7:9, navíc Jančařík, Pavelek oba 10 min, Polanský, Vítek (všichni Třinec), Weissmann (Zlín) všichni 5 min. a do konce utkání. Využití: 4:0.
Diváci: 6220.
Stav série: 3:2.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme