V Poháru UEFA dojde na souboj rodiny Jarolímů

Fotbalisté Slavie Praha znají své příští soupeře v Poháru UEFA. V základní skupině A klubové soutěže narazí na AS Monako, SV Hamburk, CSKA Sofie a Viking Stavanger. Rozhodl o tom dnešní los ve švýcarském Nyonu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

SK Slavia Praha

SK Slavia Praha | Foto: Jan Rosenauer

Utkání proti Hamburku přitom bude mít zajímavou příchuť, utkají se v něm hned tři příslušníci fotbalové rodiny Jarolímů. V dresu Slávie nastoupí pod trenérským vedením svého otce Karla záložník Lukáš, za německý klub hraje na postu středopolaře jeho mladší bratr David."Je to zajímavý a trochu kuriozní los. Táta si nás přál, určitě na nás bude chtít něco vymyslet. Uvidíme, jak bude spokojený po skupině," glosoval výsledky losování David Jarolím, který je pevně přesvědčený, že postoupit ze skupiny, by pro Hamburk neměl být problém.

Podobný názor sdílejí i Slávisté. "Hamburk je největším favoritem naší skupiny. Ostatní družstva se o postup poperou," myslí si například slávistický kapitán Karel Piták, který optimisticky vidí i šance svého klubu. "Věřím, že Stavanger bychom mohli doma porazit. Záleží na tom, jak zvládneme zápas v Sofii a s Monakem. Můj tip je, že postoupíme ze třetího místa,"říká.

Podle pravidel hrají ve skupině mužstva vždy jednou s každým protivníkem. Neexistují tedy odvetné zápasy. Fotbalisté Slavie Praha vstoupí do bojů ve skupině A Poháru UEFA 3. listopadu, kdy nastoupí v Praze proti CSKA Sofie. O tři týdny později se představí na půdě norského Vikingu Stavanger, 30. listopadu přivítají doma Monako a účast ve skupině, ze které první tři postupují do dalších bojů, zakončí 15. prosince v Hamburku.

Rozdělení do skupin 2. kola:

Skupina A: AS Monako, Slavia Praha, SV Hamburk, CSKA Sofie, Viking Stavanger

Skupina B: Lokomotiv Moskva, Espaňol Barcelona, US Palermo, Bröndby Kodaň, Maccabi Petach Tikva

Skupina C: Hertha Berlín, Racing Lens, Sampdoria Janov, Steaua Bukurešť, Halmstad BK

Skupina D: AZ Alkmaar, FC Middlesbrough, Dněpr Dněpropetrovsk, Grasshoppers Curych, Litex Loveč

Skupina E: AS Řím, FC Basilej, Crvena Zvezda Bělehrad, Racing Štrasburk, Tromsö IL

Skupina F: CSKA Moskva, Olympique Marseille, SC Heerenveen, Levski Sofie, Dinamo Bukurešť

Skupina G: VfB Stuttgart, PAOK Soluň, Šachtar Doněck, Stade Rennes, Rapid Bukurešť

Skupina H: Besiktas Istanbul, FC Sevilla, Bolton Wanderers, Zenit Petrohrad, Vitórie Setúbal.

Adam Pražák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme