V Poháru UEFA vypukly boje v základních skupinách

Ve čtvrtek odstartovaly zápasy základních skupin fotbalového Poháru UEFA. Do hry se zapojilo 32 týmů. Dalších osm, včetně pražské Slavie, mělo herní volno. Českého fanouška zajímala především utkání skupiny F, v níž se o postup do vyřazovacích bojů poperou i Sešívaní.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

UEFA Cup

UEFA Cup | Foto: UEFA

MŠK Žilina - HSV Hamburk 1:2 (0:2)

Žilina jako první slovenský tým v historii zasáhla do základních skupin Poháru UEFA. A zpočátku utkání si rozhodně jako bojácný nováček nepočínala. Favorizovaný Hamburk zaskočila aktivní hrou a v první půli se ocitla v několika šancích. Vladavič, Adauto, Karoglan ani Pekarík ale na svělého Rosta v brance Hamburku nevyzráli. Udeřilo ale na druhé straně. V 16. minutě se trefil Petrič, v nastavení první půle dal hostům dvougólový náskok Olič. Žilina se celou druhou půli snažila o vyrovnání, podařilo se jí ale pouze snížit brankou českého útočníka Rilkeho. Hamburk i s kapitánem Davidem Jarolímem si tak ze Žiliny veze tři body za výhru 2:1

Aston Vila - Ajax Amsterodam 2:1 (2:1)

Ve druhém zápase skupiny F se vše podstatné odehrálo v prvním poločase. Domácí se dostali do vedení už v osmé minutě, když se po rohu trefil hlavou Laursen. Anglický celek se i nadále soustředil na ofenzivu, ale nedůslednost v jejich obraně dokázal Ajax potrestat brankou Vermaelena. Z dalších šancí Aston Vily se ujala až kombinace v závěru poločasu, kterou nekompromisní ranou zakončil Barry. Po změně stran pokračoval oboustranně útočný fotbal, který už ale branky nepřinesl. Aston Vila tak porazila Ajax Amsterodam 2:1.

Kompletní výsledky:

Skupina A: Schalke - Paris St. Germain 3:1 (2:0) Twente Enschede - Santander 1:0 (1:0)

Skupina B: Galatasaray Istanbul - Olympiakos Pireus 1:0 (1:0) Hertha Berlín - Benfica Lisabon 1:1 (0:0) Skupina C: FC Sevilla - Stuttgart 2:0 (2:0) Partizan Bělehrad - Sampdoria Janov 1:2 (1:1) Skupina D: Udine - Tottenham 2:0 (1:0) Dinamo Záhřeb - Nijmegen 3:2 (1:1) Skupina E: Heerenveen - AC Milán 1:3 (0:2) Braga - Portsmouth 3:0 (1:0) Skupina F: Žilina - Hamburk 1:2 (0:2) Aston Villa - Ajax Amsterodam 2:1 (2:1)

Skupina G: FC Kodaň - St. Etienne 1:3 (0:2) Rosenborg Trondheim - FC Bruggy 0:0 Skupina H: CSKA Moskva - La Coruňa 3:0 (2:0) Nancy - Feyenoord Rotterdam 3:0 (0:0)

Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme