V Seville se zázrak nekonal

Fotbalisté Žižkova podlehli na hřišti Betisu Sevilla 0:3, a protože prohráli i domácí utkání v Praze na Strahově, byli ve druhém kole Poháru UEFA vyřazeni.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

UEFA Cup

UEFA Cup | Foto: UEFA

Kouč Betisu Víctor Fernández nechal na lavičce brazilskou hvězdu Denílsona, jenž má drobné potíže s kolenem, a jeho nápady možná domácím scházely. Stejně to bylo u hostí kvůli absenci zraněného Pikla.

S první zajímavou situací fotbalisté dlouho otáleli - až ve 23. minutě se pokusil první o střelu Brazilec Assuncao, ale mířil vysoko nad. Iniciativu stále více přebíral španělský celek, ale ve 30. minutě dvakrát zahrozili Žižkovští. Šmardovu střelu k tyči vytlačil Prats na roh a po něm přestřelil Buryán.

Pak o sobě dal třikrát vědět Varela, který nejdříve otestoval Pižanowského, poté v dobré pozici nevystřelil ani neodcentroval. Tři minuty před poločasem už Varela vypálil dobře a žižkovský brankář stačil míč vyrazit na roh. V nastaveném čase však po nedorozumění v obraně Viktorie inkasovala. Pižanowski si rozmyslel vyběhnutí proti centrovanému balónu, ten se odrazil od Klimpla ke Casasovi, jenž se trefil k pravé tyči.

Do druhého poločasu se snažili Pražané nastoupit aktivněji, jenže v 56. minutě už bylo definitivně rozhodnuto. Joaquínovi odskočil na malém vápně při zpracování míč daleko, ale před vybíhajícího Pižanowského se dostal Fernando, jehož navrátilec v žižkovské brance fauloval. Z nařízeného pokutového kopu se Joaquín nemýlil. Betis se pak už tolik netlačil do koncovky a hrál spíš na krásu. Přesto čtyři minuty před koncem ještě zvýraznil rozdíl hlavičkou Joao Tomas.

Real Betis Sevilla - Viktoria Žižkov 3:0 (1:0)

Branky: 45. Casas, 56. Joaquín, 86. Joao Tomas. Rozhodčí: Božinowski - Bauta, Mihajlov (všichni Mak.). Diváci: 15.000. První zápas: 1:0, postupuje Betis.

Betis: Prats - Filipescu, Rivas (65. Melli), Luis Fernández - Tais, Assuncao, Fernando, Arzu, Varela - Joaquín (59. Capi), Casas (76. Joao Tomas).

Žižkov: Pižanowski - Buryán (56. Šebesta), Mlejnský, Klimpl, Mikulík - Ščasný, Lička (90. Novotný), Sabou, Šmarda - Chihuri (75. Dirnbach), Stracený.

Filip Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme