V širší nominaci pro OH je převaha hokejistů z NHL

Členové realizačního týmu české hokejové reprezentace dnes zveřejnili širší nominaci pro zimní olympijské hry 2002 v americkém Salt Lake City. Ta prozatím obsahuje třicet sedm jmen, z nichž pouze šest mohli diváci v uplynulé sezóně vídat v české extralize. Zbytek nominovaných hráčů působí v kanadsko-americké NHL.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Z české nejvyšší soutěže byla nominována šestice Salfický, Reichel, Dopita, M. Procházka, Moravec, Čajánek a Ujčík. Někteří z nich už ale mají také namířeno do zámoří. Smlouvu s Torontem podepsal Reichel a na spadnutí je dohoda Dopity s Philadelphií. V širší nominaci chybějí pouze tři olympijští vítězové z Nagana - Libor Procházka, Jan Čaloun a Vladimír Růžička. Výběr tvoří pět brankářů, dvanáct obránců a dvacet útočníků. Podle hlavního trenéra Josefa Augusty nemá do reprezentace uzavřené dveře žádný z hráčů, kteří na dnešním seznamu chybějí. Konečná třiadvacetičlenná nominace bude známa nejpozději 22. prosince.

Širší nominace:

Brankáři: Dominik Hašek (Buffalo), Roman Čechmánek (Philadelphia), Milan Hnilička (Atlanta), Roman Turek (Calgary), Dušan Salfický (Plzeň).

Obránci: Petr Svoboda, Pavel Kubina (oba Tampa Bay), František Kaberle, Jiří Šlégr (oba Atlanta), František Kučera (Pittsburgh), Roman Hamrlík (NY Islanders), Tomáš Kaberle (Toronto), Michal Sýkora (Philadelphia), Jaroslav Špaček (Chicago), Richard Šmehlík (Buffalo), Filip Kuba (Minnesota), Martin Škoula (Colorado).

Útočníci: Jaromír Jágr, Martin Straka (oba Pittsburgh), Patrik Eliáš, Petr Sýkora (oba New Jersey), Martin Ručinský (Montreal), Milan Hejduk (Colorado), Radek Bonk, Martin Havlát (oba Ottawa), Radek Dvořák, Jan Hlaváč (oba NY Rangers), Robert Reichel (Toronto), David Výborný (Columbus), Pavel Patera (Minnesota), Robert Lang, Josef Beránek (oba Pittsburgh), Jiří Dopita (Vsetín), Viktor Ujčík (Slavia Praha), Petr Čajánek (Zlín), Martin Procházka, David Moravec (oba Vítkovice).

Marcel Pencák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme