V Teplicích šlo o život, odvezli Simpsona

Fotbalisté Teplic se v poslední době stávají z remízového krále principály vítězství. Užuž nahnutá pozice pracovitého kouče Vlastislava Marečka je znovu stabilní. Tentokrát odjelo z Teplic s porážkou 0:2 Kladno. Fotbalový zážitek ale všem zúčastněným zkazil otřes mozku hostujícího Kanaďana Davida Simpsona, který údajně před převozem do nemocnice zkolaboval. Názory obou stran na příčinu jeho zranění se lišily.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

FK Teplice

FK Teplice | Foto: Jan Rosenauer

"Doktor mi říkal, že jej chvílemi ztráceli, že má krvácení do mozku. Od Kaufmana to byl brutální zákrok. Jestli mají tři body větší cenu než lidský život, tak hrajme i nadále stylem: on je nebezpečný, on nemůže hrát," rozčílil se po zápase kladenský trenér Miroslav Koubek. Vlastislav Mareček to viděl jinak: "Rozhodně nešlo z naší strany o žádný úmysl. Nikdy jsem hráče nenabádal k~tomu, aby na hřišti někoho zlikvidovali. Hráče rozhodně nikdy nevedeme k brutální hře. Slova kolegy Kobka mě mrzí a urážejí. Je nám moc líto,co se Simpsonovi stalo, je to neštěstí. Lidský život je cennější, než nějaké vítězství. Uděláme všechno pro to, abychom Simpsonovi pomohli a zároveň mu přejeme rychlý návrat k~fotbalu." Simpson už je podle posledních informací mimo ohrožení života.

Teplice se na vítězné vlně drží, Liberec se na ni vrátil poté, co z~ní spadl po porážce v~Příbrami. Střeleckou mizérii posledních dní protrhli postupně Šinglár, Holenda, Zápotočný a Pospěch. Za necelou hodinu prohrávala Plzeň na severu Čech 0:4 a mohla zase balit na cestu jihozápadním směrem. Ještě než to Západočeši učinili, stačil zkorigovat stav střídající Borek, a to už v~době, kdy hráli hosté bez vyloučeného Martina Knakala. Trenér Plzně Stanislav Levý se po zápase na své hráče zlobil, dokázal ale najít i pozitiva: "Navzdory vysoké prohře si cením toho, že to kluci nezabalili. Nedovolili soupeři přidat další branky, a jednu dokonce dokázali vstřelit. Utkání mi přineslo hodně cenných poznatků pro další práci."

Hodně poznatků získal také lodivod příbramské bárky František Barát. Jeho celek měl nakročeno k~tomu, aby navázal na vítězství nad Libercem. Jenže Příbramští na jihu Čech neudrželi poločasové vedení. "Mluví se mi těžko. Přijde mi hodně kruté prohrát takovýmto způsobem, je mi kluků líto," lkal po závěrečném hvizdu sudího Kovaříka. Narážel při tom na několik jeho rozhodnutí. Hosté dohrávali od 43. minuty v deseti po vyloučení Navrátila a vyrovnávací gól inkasovali od Svátka z pokutového kopu. Čtyři minuty před koncem navíc využil početní výhodu domácích Homoláč.

Slavia má s Jabloncem na Strahově tradičně problémy a nejinak tomu bylo v neděli večer. Na vedoucí branku Klapky záhy odpověděl Vlček, jenže ještě do přestávky Slavii znovu sklaplo - Klapka vrátil Severočechům vedení. Střídající Necid už stačil ve druhé půli pouze vyrovnat na 2:2.

Kouč Sigmy Vlastimil Petržela si zatím moc radosti ve svém novém působišti neužívá, ale přece jen pomalu vyvádí svůj celek z~pásma sestupu. Dnes Olomouc porazila 2:0 Most. "Hráli jsme dnes velice dobře a už v prvním poločase jsme byli lepší. Kdyby dal Roman Hubník vyloženou šanci, bylo by to docela jiné utkání. Samozřejmě naše první branka ve druhém poločase rozhodla, psychika mužstva šla nahoru. Naše vítězství bylo celkově zasloužené," řekl po zápase se Severočechy spokojený Petržela.

Výsledky 11. kola fotbalové Gambrinus ligy:

Liberec - Plzeň 4:1 (3:0)

Olomouc - Most 2:0 (0:0)

Teplice - Kladno 2:0 (2:0)

České Budějovice - Příbram 2:1 (0:1)

Slavia Praha - FK Jablonec 2:2 (1:2)

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme