V USA je sport stále narušen

Válka, na kterou se připravují Spojené státy, dál ovlivňuje sportovní dění. Hokejisté Philadelphie a Rangers odehráli v přípravě na NHL jen dvě třetiny zápasu, při projevu prezidenta Bushe v Kongresu duel přerušili a už ho nedokončili.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V New Jersey pořadatelé odstranili z mantinelů reklamy a nahradili je americkými vlajkami a poděkováními hasičům, policistům, lékařům a záchranářům.

Vedení basketbalové NBA se zase rozhodlo zrušit všechny přípravné zápasy mimo území Spojených států a Kanady. O zámořský basketbal tak přijdou fanoušci v Německu, v Itálii, Japonsku a v Mexiku. Už minulý týden byly odvolány střetnutí v Číně a na Tchaj-wanu.

Z českých hokejistů se v přípravných zápasech na NHL střelecky prosadil pouze Ivan Huml, který dal gól Bostonu při výhře v Montrealu 4:1. Přihrávku si připsali Jaroslav Bednář z Los Angeles a Michal Grošek z Rangers. Poprvé se v dresu Calgary představil brankář Roman Turek, ale neměl v zápase s Vancouverem moc práce. Z šesti střel dostal dvě branky.

Výsledky:

Philadelphia - New Jersey 2:2 (1:2, 1:0), branky a nahrávky: 4. Boulerice (Murray, Fedoruk), 37. Recchi (McGillis, Gagne) - 11. Samuelsson (Ulanov, Malachov), 20. Heisten (Gagnon, Grošek).

Montreal - Boston 1:4 (0:1, 0:1, 1:2), branky a nahrávky: 49. Gratton (Odjick, Simpson) - 2. Knuble (Rolston, Girard), 34. Huml (Crozier, Thornton), 45. Knuble (Hilbert, Morrison), 50. Rolston (Boynton, Crozier).

New Jersey - NY Islanders 4:3 (1:1, 3:2, 0:0), branky a nahrávky: 14. Boumedienne (Stevens, Gomez), 22. Gomez (McKenzie, White), 26. Gionta (Gomez), 30. McKenzie (Gionta, Boumedienne) - 2. Kolník (Lapointe, Czerkawski), 27. Jonsson (Parrish, Czerkawski), 35. Bates (Czerkawski, Parrish).

Dallas - Florida 4:2 (1:1, 1:0, 2:1), branky a nahrávky: 3. Audette (Hawgood, Lukowich), 35. Audette (Lukowich, Kapanen), 49. Nieuwendyk (Zubov, Verbeek), 53. Montgomery (Kapanen, Hogue) - 6. Ference (V. Bure, Nilson), 46. Kozlov (Hedican).

Calgary - Vancouver 5:2 (1:1, 2:1, 2:0), branky a nahrávky: 10. Iginla (McAmmond, Savard), 25. Iginla (Lydman), 33. Kobasew (Lowry, Dupont), 45. McAmmond (Iginla, Savard), 56. Clark (Morris, Kravčuk) - 14. Jovanovski (Bertuzzi, D. Sedin), 21. Brown (Berehowsky).

San Jose - Los Angeles 0:4 (0:0, 0:3, 0:1), branky a nahrávky: 22. Johnson (Robitaille), 24. Chartrand (Hauer, Bednář), 39. Pálffy (Heinze), 56. Mair (Aulin, Bekar).

David Šprincl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme