V závěru sloužily Italkám hokejky hlavně k podpírání

Zpravidla vám z vrcholných světových sportovních akcí představujeme vítěze. Miroslav Augustin však tentokrát udělá v olympijském Turíně výjimku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Italské hokejové reprezentantky

Italské hokejové reprezentantky | Foto: AFP
Přehrát

00:00 / 00:00

Zimní olympijské hry 2006 Turín. M. Augustin: V závěru sloužily Italkám hokejky hlavně k podpírání

Probojovat se na hry se stává čím dál tím složitější. Limitované počty startujících nutí jednotlivé sportovní federace k obtížným kvalifikačním sítům a k vypisování účastnických limitů. Zvýhodněna je pouze pořadatelská země, která má právo postavit svůj vlastní tým v každém kolektivním sportu.

Zásluhou tohoto pravidla si italské hokejistky poprvé a zřejmě naposledy v životě zahrály proti Kanaďankám. Výsledek 0:16 prozrazuje, jak zápas vypadal. Ještě výmluvnější jsou údaje o počtu střel.

Domácí reprezentantky, z nichž některé se hokeji začaly věnovat teprve před dvěma roky, poslaly za celé utkání směrem ke kanadské brance puk všehovšudy pětkrát, v poslední třetině ani jednou. Pokud stačily alespoň trochu se silami, nebylo skóre tak neúprosné, ale v závěrečné části sloužily hokejky Italkám hlavně k podpírání.

Zámořské hráčky k nim měly ohled, mohl se zrodit hokejový výsledek, jaký hry pamatují z období před druhou světovou válkou. Cíl měl takový zápas jen jediný - aby se žádná z Kanaďanek toužících po olympijském zlatu nezranila. Pro propagaci ženského hokeje v pořadatelské zemi však mohl mít dopad jen negativní.

Miroslav Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme