Vaidišová a Štěpánek jsou ve třetím kole Wimbledonu

České tenisové jedničky Nicole Vaidišová a Radek Štěpánek jsou ve třetím kole Wimbledonu, oba tak vyrovnali své dosavadní maximum na londýnské trávě. Výhru si dnes na konto připsal ještě Tomáš Zíb v dohrávce prvního kola.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Budova centrálního dvorce ve Wimbledonu

Budova centrálního dvorce ve Wimbledonu | Foto: Petr Souček

Desátá nasazená Vaidišová měla ve druhém kole mnohem méně práce než v prvním proti krajance Kláře Koukalové. Semifinalistka Roland Garros rozdrtila Katerinu Bondarekovou z Ukrajina dvakrát 6:1, když si pomohla třemi esy, zahrála patnáct vítězných úderů a nečelila ani jednomu brejkbolu.

"Chovám se stejně jako v Paříži a beru to zápas po zápase. Nepřemýšlím, že bych mohla hrát čtvrté kolo nebo čtvrtfinále, důležité je hrát dobře a uvidíme," řekla Vaidišová novinářům.

Sedmadvacetiletý Štěpánek, který je v Londýně nasazen jako číslo 14, zdolal na travnatých dvorcích All England Clubu Belgičana Xaviera Malisse ve čtyřech setech. Jeho soupeřem ve třetím kole bude Španěl Juan Carlos Ferrero, který vyřadil Chorvata Roka Karanušiče.

Hladký postup do třetího kola oslavil úřadující šampion Roger Federer. První hráč světa deklasoval domácího Tima Henmana.

Zíb postoupil stejně jako vloni do druhého kola, když dotáhl k vítěznému konci v úterý rozehraný zápas s Albertem Montaňesem. Duel přerušený kvůli tmě za stavu 2:0 na sety a 4:4 ve třetím pro českého hráče vyhrál ve zkrácené hře a jeho dalším soupeřem bude nebezpečný Olivier Rochus z Belgie.

Světová jednička Amélie Mauresmová z Francie měla v prvním kole snadnou práci. Loňská semifinalistka turnaje dnes nedala šanci chorvatské tenistce Ivaně Abramovičové, na dvorci strávila jen 39 minut a soupeřce uštědřila dva "kanáry".

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme