Vaidišová překvapení nepřipustila, Češky srovnaly na 1:1

V zápase českých a slovenských tenistek v prvním kole druhé Světové skupiny Fed Cupu je po úvodních dvouhrách stav nerozhodný 1:1. Nejprve Slovenka Dominika Cibulková porazila Petru Cetkovskou 7:5, 6:3, poté stav srovnala česká jednička Nicole Vaidišová, když přehrála Magdalenu Rybárikovou 7:5, 6:4.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nicole Vaidišová

Nicole Vaidišová | Foto: sportovci.cz

Petra Cetkovská, která v sestavě nahradila zraněnou Lucii Šafářovou, začala při svém Fed Cupovém debutu velmi dobře. S přehledem si držela svůj servis, brzy se dostala do vedení 5:2 a podávala na zisk první sady. Avšak poté, co zkazila na síti lehký volej, vycítila Cibulková šanci a dostala se znovu do zápasu. Vzala si break zpět a dotáhla první set do vítězného konce. Na začátku druhé sady si obě tenistky prorážely servis, teprve za stavu 2:3 si Cibulková své podání udržela a náskok již nepustila. Slovensko se tak ujalo vedení 1:0.

Ve druhé dvouhře se překvapení nekonalo a favorizovaná Vaidišová získala vyrovnávací bod. Zápas se zpočátku vyvíjel podle papírových předpokladů, Vaidišová vzala soupeřce servis a vypadalo to, že set v poklidu dohraje. Slovenka však srovnala na 5:5 a česká hráčka se na zisk první sady nakonec hodně nadřela. Ve druhém setu se situace opakovala. Vaidišová vedla dokonce 4:0, Rybáriková se ale nevzdala a dotáhla až na 5:4. Víc jí Vaidišová nepovolila a když proměnila šestý mečbol, mohla spolu se zaplněnou brněnskou halou slavit vítězství.

Zítra utkání pokračuje od dvanácti hodin dvouhrami a závěrečnou čtyřhrou.

ČESKO - SLOVENSKO 1:1

Cetkovská - Cibulková 5:7, 3:6

Vaidišová - Rybáriková 7:5, 6:4.

Michal Ebr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme