Vaidišová v Paříži skončila

Senzační vystoupení české tenistky Nicole Vaidišové na druhém grandslamu sezony French Open skončilo v semifinále. Nad její síly byla dvacetiletá Ruska Světlana Kuzněcovová, šampionka US Open z roku 2004. Vaidišová podlehla ve třech setech 7:5, 6:7 a 2:6, přestože v tie-breaku druhého setu ji od výhry dělily dva míče.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nicole Vaidišová

Nicole Vaidišová | Zdroj: ČTK

Stejně jako v zápasech s Francouzkou Amélií Mauresmovou a Venus Williamsovou z USA se dnes Vaidišová rozjížděla pomaleji. Ve druhé hře musela odvracet tři brejkboly, ale sama stejný počet nevyužila. V osmé hře Vaidišová jako první v utkání ztratila servis a prohrávala 3:5. První set česká jednička uzavřela čistou hrou za 56 minut a ve stejném duchu pokračovala i ve druhém setu.

Vaidišová se v průběhu druhé sady soustředila, aby si udržela vlastní podání, což se jí dařilo do stavu 5:4. V desáté hře podávala na výhru, ale servis nezvládla a o osudu setu tak rozhodl tie-break. V něm Vaidišová prohrávala 3:5, vyrovnala na 5:5, ale pak zkazila nahraný míč, který by znamenal mečbol.

Na začátku rozhodující sady Vaidišová hned přišla o servis. První hru Vaidišová získala až za stavu 0:4, ale na zvrat už neměla síly. Po dvou hodinách a 31 minutách odešla z kurtu poražena, když při mečbolu ani nereagovala na eso Kuzněcovové.

Účast v semifinále posune Vaidišovou z osmnáctého na třinácté místo světového žebříčku, čímž vyrovná své maximum. Svým výkonem si navíc vydělala přes šest milionů korun.

Výsledek:

Kuzněcovová - Vaidišová 5:7, 7:6 (7:5), 6:2

Statistika utkání: Esa: 8:5. Dvojchyby: 4:6. Nevynucené chyby: 19:47. Vítězné míče: 26:54. Využité brejkboly: 4 z 12/3 z 10. Celkem získané míče: 115:109. Čas utkání: 2:31.

Filip Grim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme