Vaidišová ve Wimbledonu dohrála

Český tenis už nemá ve dvouhrách Wimbledonu žádného zástupce. Jako poslední dohrála Nicole Vaidišová. Ve čtvrtfinále prohrála s největším překvapením slavného turnaje, Číňankou Tie Čeng 2:6, 7:5 a 1:6. Devatenáctiletá Češka tak zopakovala loňský výsledek z londýnského All England Clubu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nicole Vaidišová vypadla z tenisového Wimbledonu

Nicole Vaidišová vypadla z tenisového Wimbledonu | Zdroj: ČTK

Vaidišová nevstoupila do čtvrtfinálového souboje dobře. Ztratila hned svůj úvodní servis a to se stalo osudným pro vývoj celého prvního setu. Ten nakonec získala ve svůj prospěch Číňanka v poměru 6:2.

Ve druhém setu Vaidišová spřesnila hru a dokázala soupeřce vzít její servis. Poprvé si jej dokázala sice 133. hráčka světového žebříčku vzít zpět, ale česká tenistka zabojovala na returnu ještě jednou a tuto výhodu už nepustila. Srovnala stav zápasu na 1:1 na sety, když druhou sadu vyhrála 7:5.

Třetí set už se ale odehrával jasně v režii čínské hráčky. Ta doslova kralovala na kurtu a vítězstvím 6:1 v rozhodující sadě, si zajistila postup mezi nejlepší čtyři hráčky. V semifinále se utká s Američankou Serenou Wiliamsovou, která přehrála Polku Agniezsku Radwanskou 6:4, 6:0.

O obhajobě může dál snít Venus Williamsová. Další překvapení turnaje, Thajka Tamarine Tanasugarnová, po vyřazení nasazené dvojky Srbky Jeleny Jankovičové tentokrát na další favoritku už nestařila. Venus se o postup do finále utká s Ruskou Jelenou Dementěvovou, která porazila svou krajanku Nadiu Petrovovou ve třech setech.

Dvouhra žen - čtvrtfinále:

Dementěvová (5-Rus.) - Petrovová (21-Rus.) 6:1, 6:7 (6:8), 6:3
V. Williamsová (7-USA) - Tanasugarnová (Thaj.) 6:4, 6:3
S. Williamsová (6-USA) - A. Radwaňská (14-Pol.) 6:4, 6:0
Čeng Ťie (Čína) - Vaidišová (18) 6:2, 5:7, 6:1

Alena Benešová, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme