Valencie remizovala v Lize mistrů s Leedsem

Fotbalisté Valencie uhráli ve druhém semifinále Ligy mistrů na půdě Leedsu bezbrankovou remízu a po roce mají opět finále této soutěže na dosah. Odvetu sehrají příští úterý Španělé doma a k postupu jim stačí jakákoli výhra.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Valencie se poučila ze špatného příkladu konkurenční La Coruni, která minulý měsíc v Leedsu inkasovala tři branky, a věnovala pozornost obraně, v níž ještě vypomáhal místo Aimara překvapivě nasazený záložník Albelda. Takto pojišteni se Španělé čas od času vydávali do brejků. Jednou se z těsné obrany vysmekl norský dlouhán Carew a zkusil to nůžkami, podruhé si naběhl ze druhé vlny Mendieta, ale hlavou trefil jen břevno. Po nich se ke střele dostal Sánchez, ale jeho pohotový pokus jen těsně minul branku.

Herní potenciál a agresivní styl Leedsu nabyl vrchu až po přestávce. Irský obránce Harte, který po celý zápas zásoboval útočníky centry, nasměroval svůj pas na Matteovu hlavu, ovšem Caňizares jeho střelu skvěle zastavil na čáře. Domácí se od této doby stále víc tlačili před soupeřova brankáře, což vedlo k častým závarům před brankou Španělů.

Právě v takovýchto situacích hráči Leedsu vítězili svou dravostí. Bowyer se zjevil pár kroků od branky, ale hlavou trefil jen břevno. Ani další šance domácí nedotáhli do gólového efektu. Vysoké centry buď pochytal Caňizares, nebo je obrana odvrátila do bezpečí. Když bylo Španělům nejhůř, míče se zmocnil Mendieta a zavezl jej do pohodlné vzdálenosti od své branky. Obrana Valencie sehrála skvělý zápas, ale v odvetě jí bude chybět potrestaný Carboni, který stejně jako záložník Baraja viděl pátou žlutou kartu.

Leeds United - FC Valencie 0:0

Rozhodčí: Collina (It.). ŽK: Baraja, Carboni. Diváci: 36.437.

Sestavy:

Leeds: Martyn - Mills, Ferdinand, Matteo, Harte - Bowyer, Dacourt, Batty, Kewell - Viduka, Smith.

Valencie: Caňizares - Angloma, Ayala, Pellegrino, Carboni - Mendieta, Albelda, Baraja, Kily (90. Vicente) - Carew, Sánchez (67. Zahovič).

Vladimír Vokál Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme