Valná většina Moskvanů olympiádu v metropoli chce

Imagine it now! Představ si to teď. Tak toto heslo v těchto dech zaplavilo Moskvu. Nutí obyvatele ruské metropole, aby si ve městě představili letní olympijské hry v roce 2012. Možná ještě o něco více by měly plakáty a billboardy zapůsobit na zástupce Mezinárodního olympijského výboru. Ti si dnes začnou prohlížet místa, kde by se měla olympiáda konat. Většina objektů ale zatím existuje jen na papíře.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Moskva

Moskva | Foto: All-moscow.ru

Olympijská řeka - tak se jmenuje smělý projekt moskevských architektů pro letní olympiádu. Všechna sportoviště mají vyrůst kolem moskevské řeky. Vyřeší se tak hlavní problém ruské metropole, nekonečné zácpy aut. Všichni se totiž budou přemisťovat po vodě. Moskva také slibuje postavit 250 nových hotelů. Starosta Jurij Lužkov dodává: "Už jsme v Moskvě uspořádali řadu velkých mezinárodních sportovních událostí, mistrovství světa nebo Evropy. Moskva má ze všech kandidátů nejlepší organizační zkušenosti," řekl starosta. Ten už taky podepsal plán na výstavbu olympijské vesničky pro ubytování sportovců. Pokud olymiáda v Moskvě nebude, promění se v byty pro normální občany.

Myšlenku olympiády podporuje až devadesát procent obyvatel ruské metropole. O pořadatelství mají ještě zájem Paříž, Madrid, New York a Londýn. Rozhodne se 6. června na zasedání Mezinárodního olympijského výboru v Singapuru.

Markéta Kaclová, Petr Vavrouška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme