Vandalové řádili v Liberci

Výsledkem řádění chuligánů při středečním semifinále Poháru Intertoto mezi Slovanem Liberec a Schalke 04 jsou dva zranění policisté a škoda přes 20.000 korun. Severočeskému klubu ještě navíc hrozí pokuta od Evropské fotbalové unie (UEFA).

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

zápas Liberec - Schalke

zápas Liberec - Schalke | Foto: Radek Petrášek

Ničení stadionu a útoky na pořadatele a policisty začaly zhruba čtvrt hodiny před koncem utkání. Výtržníci vytrhali sedačky v sektoru domácích vlajkonošů a házeli je na pořadatele a policisty. "Jeden z našich psovodů utrpěl dvojnásobnou frakturu nosní přepážky, druhý má tržnou ránu v obličeji," řekl mluvčí liberecké policie Milan Mazánek. Policisté zadrželi čtyři hlavní viníky. Za útok na veřejného činitele a výtržnictví jim hrozí až tři roky vězení. Jedná se o mladíky mezi 19 až 24 lety. Dva jsou z Jablonce a další z Tanvaldu a Prahy.

"Zničili dvanáct sedaček. Jedna stojí i s montáží 1000 korun," vyčíslil technický ředitel Slovanu Petr Šír. Škodu plotu kolem stožáru umělého osvětlení Šír odhaduje na 10.000 korun. Výtržníkům padla za oběť také obrovská klubová vlajka ve tvaru dresu.

Pokud by UEFA za výtržnosti udělila Liberci pokutu, klub by ji vymáhal na vandalech.

Martin Horský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme