Varšava a Kyjev budou koordinovat přípravu na Euro 2012

Polsko a Ukrajina vytvoří koordinační výbor pro přípravu Mistrovství Evropy ve fotbale Euro 2012. Dohodli se na tom premiéři obou zemí Jaroslaw Kaczyński a Viktor Janukovyč, kteří se dnes setkali ve Varšavě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

polští fotbaloví fanoušci

polští fotbaloví fanoušci | Zdroj: ČTK

Fotbal je národním sportem jak v Polsku, tak na Ukrajině. Pro obě země je pořádání mistrovství Evropy šancí na rychlou modernizaci. Premiéři Polska a Ukrajiny proto budou osobně dohlížet na to, aby přípravy EURA 2012 probíhaly podle harmonogramu. Jednou z komplikací je ale vízový režim, který Ukrajincům ztěžuje cestování do Polska.

"Uděláme vše pro to, aby Ukrajinci neměli žádné potíže s příjezdem do Polska, a to nejen v období Eura 2012. Existují sice určité potíže, ale Evropská unie je v otázkách sousedství mnohem otevřenější než byla donedávna," řekl premiér Jaroslaw Kaczyński.

Viktor Janukovyč jej ujistil, že politická krize v jeho zemi přípravu mistrovství neohrozí: "Na Ukrajině budou platit demokratické principy: vláda zákona, vůle lidu a pluralismus. Věřím, že v nejbližší době politickou krizi vyřešíme."

Milan Kopp, Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme