Vašíček poslal Carolinu do finále Stanley Cupu

Prvním finalistou hokejového Stanley Cupu je Carolina. V šestém zápase finále Východní konference vyhrála na ledě Toronta 2:1 v prodloužení a sérii vyhrála 4:2. U rozhodujících akcí zápasu byli Češi. Tomáš Kaberle nejprve dvacet sekund před koncem nahrál Sundinovi na vyrovnávací gól Toronta, Josef Vašíček pak v deváté minutě nastaveného času připravil rozhodující branku pro Gelinase. Carolina postoupila do finále Stanley Cupu poprvé v historii klubu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stanley Cup

Stanley Cup

Vyrovnané střetnutí se až do 50. minuty obešlo bez gólů. Pak ale ztratil na modré čáře puk Kaberle, Jeff O'Neill jej získal a ze strany se řítil sám na Curtise Josepha. Gólman Toronta sice dokázal jeho první střelu střelu krýt, jenže kotouč mu přepadl za záda a O'Neill ho už jen lehce dorazil za brankovou čáru.

Toronto se nevzdalo a těsně před závěrečnou sirénou se dočkalo vyrovnání. Při power play Kaberle napřáhl mezi kruhy a lotyšský brankář Arturs Irbe jeho pokus pouze vyrazil před sebe. Tam číhal Darcy Tucker, po obvodu brankoviště přisunul puk Matsu Sundinovi a ten svou teprve druhou trefou v letošních vyřazovacích bojích rozjásal ochozy.

Za stavu 1:1 se prodlužovalo, už potřetí v sérii a potřetí se radovala Carolina. Josef Vašíček přihrál z pravého rohu kluziště před branku Martinu Gelinasovi, ten střelou mezi betony překonal Josepha a v řadách hostů odstartoval oslavy postupu. "Vašíček za brankou skvěle přihrál. Byla to dobrá kombinace a navíc se vše seběhlo strašně rychle," komentoval Joseph rozhodující moment a k pocitům vyřazeného týmu dodal: "Vlastně se nám ani moc nechtělo z ledu. Bylo těžké uvěřit, že už je po všem."

Toronto - Carolina 1:2 v prodloužení (0:0, 0:0, 1:1 - 0:1), branky: 60. Sundin (T. Kaberle) - 50. O'Neill, 69. Gelinas (Vašíček). Střely na branku: 36:35. Diváci: 19.327. Konečný stav série: 2:4 (2:1, 1:2 v prodl., 1:2 v prodl., 0:3, 1:0, 1:2 v prodl.), postoupila Carolina.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme