VC Austrálie pro Schumachera, zemřel traťový komisař

Německý pilot Michael Schumacher na ferrari vyhrál úvodní podnik mistrovství světa vozů formule 1, Velkou cenu Austrálie. Na okruhu v Melbourne dokázal obhájce loňského prvenství porazit druhého Davida Coultharda na mclarenu i svého stájového kolegu Rubense Barichella, který obsadil třetí místo. Největší Schumacherův konkurent v boji o titul, Fin Mika Hakkinen, těsně před polovinou závodu nezvládl projetí zatáčky a havaroval.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stínem závodu je tragické úmrtí jednoho z traťových komisařů. Toho zabily létající trosky při nehodě, ve které se v šestém kole střetl williams Ralfa Schumachera s vozem Jacquese Villeneuva ze stáje BAR. Jde už o druhý případ v krátké době. Loni takto letící kolo usmrtilo traťového komisaře při Velké ceně Itálie na okruhu v Monze. Manažer stáje McLaren-Mercedes Pavel Turek k tragédii uvedl:

Výsledky Velké Ceny Austrálie: 1. M. Schumacher (Ferrari), 2. Coulthard (McLaren), 3. Barrichello (Ferrari), 4. Heidfeld (Sauber), 5. Frentzen (Jordan), 6. Räikkönen (Sauber), 7. Panis (BAR), 8. Burti (Jaguar), 9. Verstappen (Arrows), 10. Alesi (Prost).

Pořadí poháru konstruktérů: 1. Ferrari (14 bodů), 2. McLaren (6), 3. Sauber (4), 4. Jordan (2).

Vojtěch Bidrman, Jan Dvořák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme