Ve finále French Open Nadal s Puertou

Španělský mladík Rafael Nadal si na letošním grandslamovém French Open zahraje finále mužské dvouhry. Jeho nedělním soupeřem bude překvapivě Mariano Puerta z Argentiny. V semifinále si v den svých devatenáctých narozenin Nadal poradil se světovou jedničkou, Rogerem Federerem ze Švýcarska ve čtyřech sadách. Puerta zdolal Rusa Nikolaje Davyděnka až v pětisetovém maratonu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rafael Nadal

Rafael Nadal | Zdroj: ČTK

Martina Navrátilová na Roland Garros nedotáhla do úspěšného konce boj o 59. grandslamový titul v kariéře. Ve finále smíšené čtyřhry osmačtyřicetiletá česká rodačka podlehla spolu s Leanderem Paesem z Indie slovensko-francouzské dvojici Daniela Hantuchová, Fabrice Santoro 6:3, 3:6, 2:6. Navrátilové tak nevyšel útok na další titul do bohaté sbírky, kterou začala skládat před 30 lety právě na zdejších kurtech. V roce 1975 v Paříži triumfovala ve čtyřhře a postupně získala 18 titulů ve dvouhře, 31 ve čtyřhře a devět v mixu. Naposledy se z triumfu na grandslamovém podniku radovala v roce 2003 ve Wimbledonu, kde vyhrála také s Paesem.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme