Ve finále hokejové Ligy mistrů se střetne Markův Magnitogorsk s Curychem

O vítězství v premiérovém ročníku Ligy mistrů budou bojovat hokejisté Magnitogorsku a Curychu. Rozhodly o tom dnešní semifinálové odvety. Magnitogorsk dovedl za postupem přes Ufu český útočník Jan Marek, který se v zápase jednou trefil a pak rozhodl v penaltovém rozstřelu. Curych si pak i podruhé poradil s Blues Espoo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

lední hokej (ilustrační foto)

lední hokej (ilustrační foto) | Foto: Jiří Hošek

Marek, Kudrna, Rolinek a Pilař na straně Magnitogorsku a Mikeska, Čermák a Blaťák v dresu Ufy. I tak lze vidět první semifinálový duel hokejové Ligy mistrů. Do její odvety nastupoval Magnitogorsk s vědomím, že musí vyhrát. V prvním utkání totiž doma podlehl Ufě 1:2. Ani do odvety ale nevstoupil příliš šťastně, když od 27. minuty prohrávala gólem Tverdovského.

Ve třetí části se ale Metalurgu povedl dokonalý obrat, který zahájil vyrovnávací brankou Jan Marek. Po Kudrnově přihrávce se prosadil zpoza brankové čáry o nohu gólmana Jerjomenka. Do konce utkání se trefili ještě Platonov a Mirnov, a tak při rovnosti bodů z obou zápasů přišel na řadu penaltový rozstřel. Rozhodující nájezd proměnil opět Jan Marek, a zajistil tak svému týmu finálovou účast.

Do druhého semifinále nastoupil ve výhodě přemožitel Slavie z Curychu. V prvním zápase totiž doma porazil finské Blues Espoo 6:3. Švýcarský mistr je letos specialistou na venkovní zápasy a to potvrdil i ve Finsku.

V první třetině si dvěma přesilovkovými góly zajistil klid, a i když v polovině utkání dal domácím naději Kuoppala, dokázali Curyští Lvi utkání dovést k postupu. Závěrečný tlak Blues přečkali a následnou power-play ztrestali dalšími dvěma góly do prázdné branky.

Boj o titul v Lize mistrů je na programu 21. a 28. ledna a výhodu domácího ledu bude mít první ruský Magnitogorsk.

Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme