Ve finále hokejového MS si zahraje Kanada se Švédskem

Podruhé za sebou bude mít finále hokejového mistrovství světa stejné obsazení. O zlato se v neděli večer v pražské Sazka Areně utkají Švédové s Kanadou a Seveřané určitě budou prahnout po odplatě za loňskou prohru v prodloužení. O bronz si to v odpoledním duelu rozdají loni rovněž třetí Slováci a Američané.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hokej

hokej

Autorem rozhodující trefy v semifinále Slovenska s Kanadou byl edmontonský útočník Horcoff, který využil černé práce spoluhráče Roba Niedermayera. Ten za brankou poslal slovenského gólmana Lašáka na led a než se stihl brankář vrátit na své místo, Horcoff rozhodl. Američtí hokejisté po senzačním postupu přes český tým další zázrak nezvládli. Nebruslili tak dobře jako ve čtvrtfinále a soupeřův náskok 0:2 tentokrát nesmazali. Dvakrát sice snížili na rozdíl jediné branky, podruhé to ale bylo 36 sekund před koncem a na vyrovnání už nebylo dost času. Švédové naopak bleskově udeřili už po osmnácti vteřinách hry a pak z mnoha početních výhod dvě proměnili. Nejdřív se trefil umnou tečí Höglund, pak pod břevno nechytatelně vypálil Axelsson. Jeho trefa šestnáct vteřin před koncem druhé třetiny zápas rozhodla.

Kanada se tak ve dvou dnech dočkala dalšího velkého vítězství, z toho prvního se v pátek radovali její diplomaté. Zástupci IIHF přiřkli Kanaďanům pořadatelství šampionátu v roce 2008 a boje o světové zlato se do kolébky hokeje vrátí po 46 letech.

Výsledky:

Slovensko - Kanada 1:2 (0:0, 1:1, 0:1) Branky a nahrávky: 21. Šatan (Štrbák) - 33. Briere (Morris, Morrow), 47. Horcoff (Staios). Rozhodčí: Looker - Feola (oba USA), Kronborg (Nor.). Vyloučení: 3:6. Využití: 0:1. Diváci: 17.204.

USA - Švédsko 2:3 (0:2, 1:1, 1:0) Branky a nahrávky: 32. Park (Hall, Westrum), 60. Halpern (Drury) - 1. Tärnström (Pahlsson), 19. Höglund (Nylander, Axelsson), 40. Axelsson (Lidström). Rozhodčí: Dutil (Kan.) - Blümel (ČR), Kautto (Fin.). Vyloučení: 6:4. Využití: 0:2. Diváci: 17.215.

Další informace z mistrovství světa v ledním hokeji naleznete na webu www.ms04.cz, který pro vás připravil ČRo 1 - Radiožurnál se serverem Tiscali.cz.

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme