Ve fotbalu možná další úplatkářská aféra

Fotbal má možná na krku další úplatkářskou aféru. Dnešní Deníky Bohemia napsaly, že existuje videonahrávka, kde přebírá jeden z hráčů Plzně 750 tisíc korun od funcionáře Baníku Ostrava. Mělo se tak stát po domácím utkání Západočechů minulé pondělí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

FC Baník Ostrava

FC Baník Ostrava | Foto: Jan Rosenauer

Samotná policie ale popírá existenci podobného záznamu, ať jde o Policejní prezidium, Útvar pro odhalování korupce a finanční kriminality nebo Městské ředitelství Plzeň. Jeho mluvčí Petr Kovář říká: "Žádný z útvarů městského ředitelství Policie České republiky v Plzni takový záznam nepořídil. Policie v Plzni se tímto případem v tuto chvíli nezabývá."

Šéfredaktor Plzeňského deníku Jan Pertl ale za článkem stojí. "Svoje zdroje známe, nemáme skutečně jediný důvod pochybovat o tom, že bychom pracovali s neověřenými informacemi." Pertl navíc dodává, že se zapíráním policie ohledně pořízení nahrávky počítali. "Máme informace, že jsme nečekali, že by policie mohla záznam přiznat nebo potvrdit." Proč? "To bych si s dovolením nechal pro sebe."

Vedení Viktorie Plzeň sice vyřadilo z kádru kapitána Bartesku, i záložníka Švejnohu, ale s korupcí to nespojuje. Baník uplácení popírá a fotbalový svaz si od policie vyžádal veškeré podklady. Co by mohlo fotbalistům v případě prokázání jejich činu hrozit? "Pokud se plácení prokáže lze čekat tresty u jednotlivců zastavení závodní činjnosti až na dobu 24 měsíců a samozřejmě trest peněžitý," říká předseda svazu Jan Obst. Klub by mohl být dokonce ze soutěže vyloučen.

Tomáš Kohout, Pavel Pomp, Štěpánka Čechová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme