Venus nedala Belgičance šanci

Na dvou tenisových turnajích kategorie WTA je už rozhodnuto o majitelkách titulu. V Gold Coast se radovala domácí Venus Williamsová, která ve finále porazila Justine Heninovou 7:5 a 6:2. Belgičanka si však spravila chuť alespoň ve čtyřhře, kde spolu se Shaughnessyovou nedaly v boji o prvenství šanci dvojici Carlssonová, Oremansová a zvítězily 6:1 a 7:6. Jasno už je také v Aucklandu, kde svůj premiérový triumf zaznamenala nenasazená izraelská hráčka Anna Smašnovová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Venus Williamsová

Venus Williamsová | Foto: Gotenis

Venus Williamsová si na své konto připsala největší podíl z celkové dotace 170.000 dolarů a na turnajích okruhu WTA Tour vyhrála již dvacáté utkání v řadě. Z titulu se radovala především proto, že má před nadcházejícím grandslamovým turnajem Australian Open, který ještě nevyhrála, dobrou formu. "Je to skvělé, opravdu příjemný pocit," řekla jedenadvacetiletá Venus Williamsová, která narozdíl od své sestry Sereny nebude v příštím týdnu hrát na turnaji v Sydney. "Chci se pořádně připravit na Australian Open," vysvětlila.

Pětadvacetiletá Smašnovová svou soupeřku v Aucklandu udolala precizními dlouhými údery od základní čáry. Ve svém třetím finále v kariéře, kam se probojovala po semifinálové výhře nad další ruskou tenistkou Annou Kurnikovovou, dokázala také vracet tvrdé podání izraelské hráčky. Na titul nedosáhla česká tenistka Květa Hrdličková, jež společně se Slovenkou Henrietou Nagyovou prohrála ve finále čtyřhry 5:7 a 4:6 s Nicole Arendtovou z USA a Jihoafričankou Liezel Huberovou.

Nehrála se ale jen finálová utkání. Například v Adelaide se bojovalo teprve o účast v boji o vavříny. Na favorizovaného Tima Henmana nestačil Španěl Alberto Martin, který prohrál po setech 5:7, 6:4 a 2:6. Henmanovým soupeřem bude domácí Mark Philippoussis, který porazil v semifinále Hichama Araziho z Maroka, turnajovou čtyřku, hladce ve dvou setech 6:4 a 6:1.

Výsledky tenisových turnajů:

Gold Coast, dvouhra - finále: V. Williamsová (1-USA) - Heninová (2-Belg.) 7:5, 6:2, čtyřhra - finále: Heninová, Shaughnessyová (Belg./USA) - Carlssonová, Oremansová (Švéd./Niz.) 6:1, 7:6 (8:6).

Auckland, dvouhra - finále: Smašnovová (Izr.) - Panovová (5-Rus.) 6:2, 6:2, čtyřhra - finále: Arendtová, Huberová (1-USA/JAR) - Hrdličková, Nagyová (4- ČR/SR) 7:5, 6:4.

Adelaide, dvouhra - semifinále: Henman (1-Brit.) - Martin (Šp.) 7:5, 4:6, 6:2, Philippoussis (Austr.) - Arazi (4-Mar.) 6:4, 6:1.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme