Veřejnost v Anglii odsoudila zákrok na brankáře Čecha

Brankář týmu Chelsea Petr Čech nabyl plného vědomí po operaci, kterou podstoupil v důsledku fraktury lebky. Tu utrpěl krátce po zahájení sobotního zápasu v Readingu, když do něho narazil kolenem hráč místního týmu Stephen Hunt. Čechův tým porazil Reading 1:0. Ještě před koncem zápasu utrpěl zranění také brankář Carlo Cudicini, který Čecha vystřídal.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Čech

Petr Čech | Zdroj: ČTK

O odezvě v Británii na Čechovo zranění a širších souvislostech přináší podrobnosti náš spolupracovník ve Spojeném království Milan Kocourek.

Kouč Chelsea José Mourinho prohlásil, že Petr Čech měl štěstí, že nepřišel o život. Mourinho zdaleka nebyl jediný, kdo se domnívá, že v případě zranění Petra Čecha šlo o Huntův úmysl. Podle novinových zpráv si to myslí na příklad také manažer týmu Arsenal Arsene Wenger, který s Mourinhem souhlasil. Ale hráči se vyjadřují opatrně - na příklad zpravodaj BBC cituje bývalého brankáře Arsenálu Boba Wilsona, který řekl, že výroky Mourinha ho zklamaly, a souhlasil se šéfem Readingu Stevem Coppellem, že nešlo o úmysl.

Arsen Wenger tvrdí, že na jeho brankáře Lehmana se často spiknou protihráči, a uvedl příklady nedávných zranění Shaye Givena a Marka Schwarzera v přímluvě za tvrdší tresty za napadení hráčů. Shay Given je brankář Newcastlu, který utrpěl perforaci střeva při srážce s Marlonem Herwoodem z West Ham minulý měsíc, a Schwarzer měl frakturu čelisti po srážce s Deanem Ashtonem v semifinálovém zápase o pohár Anglické fotbalové asociace mezi týmy Middlesborough a West Ham koncem minulé sezony.

V posledních měsících došlo k několika zraněním brankářů a hráčů. Ovšem smrtelné zranění brankáře na hříšti bylo - pokud vím - jen jedno. A to v září 1931, kdy se na stadionu Ibrox v Glasgově vrhnul brankář Celticu John Thompson pod nohy útočníkovi Samu Englishovi z týmu Glasgow Rangers. Ten mu kolenem způsobil smrtelnou frakturu lebky za podobných okolností, jako se to stalo v sobotu Petru Čechovi, jehož profesionalismus a obětavost oceňují všichni sportovní komentátoři.

Podle dnešních zpráv vedení týmu Chelsea posílá dopis Anglické fotbalové asociaci se žádostí, aby Hunt, který Petra zranil, dostal tříměsíční zákaz. Noviny také citují Hunta, jehož - jak se zdá - Čechovo zranění velmi mrzí, a řekl, že Petrovi přeje brzké uzdravení.

Milan Kocourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme