Viktoria Žižkov je v Poháru UEFA

Fotbalisté Viktorie Žižkov porazili v odvetném utkání předkola Poháru UEFA kazašský Ženis Astana 3:1 a po domácím vítězství 3:0 se jim otevřely dveře do hlavní soutěže. Soupeře pro první kolo budou pražané znát už v pátek, kdy proběhne losování v Monaku. O branky Viktorie se postarali Tomáš Oravec, Aleš Pikl a Kennedy Chihuri. Za domácí snížil v závěru zápasu Sergej Kozulin.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

utkání Žižkov -  Ženis Astana

utkání Žižkov - Ženis Astana | Foto: Michal Doležal

Skóre zápasu otevřel ve 14. minutě Oravec, který se po brejku dostal před brankáře Guseva, z první střely neuspěl, ale dorážku z úhlu už poslal za brankovou čáru. Domácí se pokusili odpovědět, ale Lovčevova střela z dálky minula cíl. Ve 26. minutě brankář Gusev fauloval v pokutovém území Oravce. Žižkovský kapitán Pikl, ale nedokázal využít penaltovou výhodu a přestřelil. Za minutu si však Pikl spravil chuť, nejlépe se zorientoval ve skrumáži a přidal druhý gól. V úvodu druhého poločasu se snažili ohrozit žižkovského brankáře Sučkov a Aksenov. Sučkovův pokus však obrana odvrátila na roh a s Aksenovovou střelou si Pižanowski bez potíží poradil. Z žižkovské strany chyběla Piklově střele ještě přesnost, ale Chihurimu se už třetího střeleckého úspěchu podařilo dosáhnout. V nastaveném času vstřelil čestný gól domácích Kozulin a stanovil tak konečný výsledek.

Výsledek:

Ženis Astana - Viktoria Žižkov 1:3 (0:2)

Branky: 90. Kozulin - 14. Oravec, 27. Pikl, 84. Chihuri Rozhodčí: Stadsgaard - Larsen, Hansen (všichni Dán.) ŽK: Adijev, Secu - Dirnbach Diváci: 10.000

Sestavy:

Ženis Astana: Gusev - Zabelin, Krukovec, Secu (82. Jurin) - Lovčev (46. Luněv), Aksenov, Sučkov, Méndes, Adijev - Šiškin, Barsukov (66. Kozulin). Trenér Irchin.

Viktoria Žižkov: Pižanowski - Buryán, Mlejnský, Klimpl, Mikulík (65. Hottek) - Ščasný (71. Prášil), Sabou, Chihuri, Dirnbach - Pikl, Oravec (46. Mikolanda). Trenér Lavička.

Martin Horský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme