Vítěze Stanley Cupu určí až sedmý zápas

Hokejisté Tampy mají stále naději, že poprvé v historii klubu získají Stanley Cup. V šestém finálovém utkání zámořské NHL zvítězili na ledě Calgary 3:2 v prodloužení a srovnali stav série na 3:3. Rozhodující sedmý zápas se hraje v pondělí v Tampě. Vítěznou branku vstřelil v úvodu druhého prodloužení Martin St. Louis.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

logo Stanley Cupu

logo Stanley Cupu | Foto: Miroslav Konvalina

Tampa tak potvrdila, že dvakrát za sebou neprohrává. Posedmé v řadě se jí podařilo na předchozí porážku odpovědět výhrou. Slavná trofej, která byla přichystána v aréně Pengrowth Saddledome, tak bude znovu uložena do přepravní schránky a dopravena do St.Pete´s Time Forum v Tampě. Kapitán jednoho z týmů ji v úterý ráno našeho času pozvedne nad hlavu.

První třetina měla klidný průběh, domácí mohli učinit poslední krok a právě to jim svazovalo ruce. Prvního gólu se diváci v Calgary dočkali ve 25. minutě, kdy si střelu Brada Richardse srazil do vlastní sítě brankář Miikka Kiprusoff. Tampa tak zužitkovala hned první přesilovku v utkání. Inkasovaný gól konečně probudil hráče Flames a odstartoval jejich nápor. Za aktivitu byli odměněni vyrovnávací brankou z hokejky Chrise Clarka. Calgary se však z nerozhodného stavu neradovalo dlouho. Craig Conroy putoval na trestnou lavici a také druhou početní výhodu hosté využili. Podvanácté v letošním play off a podruhé v dnešním duelu se trefil Brad Richards. Flames ještě před druhou sirénou srovnali krok zásluhou Marcuse Nilsona. Ten tak napravil chybu, kdy se nechal obrat o puk Richardsem a umožnil Tampě skórovat. Ve třetí třetině se domácí snažili rozhodnout, ale Tampa se ubránila díky dvěma přesilovkám. Calgary mělo největší šanci v 53. minutě, kdy střílel Martin Gelinas. Podle televizního záběru byl puk za brankovou čárou dříve, než ho Nikolaj Chabibulin stačil vyrazit betonem. Pokračovalo se však ve hře. Na řadu přišlo podruhé v sérii prodloužení. V prvním nastavení kralovali brankáři obou týmů. Hned v úvodu druhého prodloužení, přesně v čase 80:33, se před Kiprusoffem ocitl osamocený Martin St. Louis a překonal finského gólmana dorážkou nad pravé rameno.

Stejně jako v letech 2001 a 2003 tak i letos přijde na řadu sedmé utkání.

Finále Stanley Cupu - 6. zápas:

Calgary Flames - Tampa Bay Lightning 2:3 v prodl. (0:0, 2:2, 0:0 - 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 30. Clark (Nieminen, Yelle), 38. Nilson (Saprykin, Ference) - 25. Richards (St. Louis, Fedotěnko), 31. Richards, 81. St. Louis (Cullimore, Taylor)
Rozhodčí: McCreary, Walkom - Wheler, Scapinello
Vyloučení: 5:4. Využití: 0:2
Střely na branku: 33:27
Diváci: 19.221
Stav série: 3:3

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme