Vítkovice i nadále lídrem extraligy

Hokejisté Vítkovic jako jediní z vedoucí trojice bodovali v zápase 23. kola O2 extraligy. Z Pardubic si odvezli výhru 4:3 po samostatných nájezdech. Konkurenti Slezanů v boji o první místo zaváhali - Litvínov prohrál ve Znojmě 3:5 a Slavia nestačila v Liberci na Bílé tygry 2:4.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

O2 Extraliga

O2 Extraliga | Foto: O2 ELH

Moeller Pardubice - Vítkovice Steel 3:4 po sam. nájezdech (0:1, 3:1, 0:1 - 0:0)

Duel prvního se čtvrtým týmem tabulky charakterizovala fyzicky náročná hra a skvělí brankáři. Domácí dostali lekci z využívání přesilovek. Ani jedna totiž nebyla úspěšná, naproti tomu vítkovičtí vsítili branku při početní výhodě hned dvakrát. A přestože domácí Moeller dvakrát v utkání vedl, zůstal mu doma pouze bod. Jediným úspěšným střelcem byl ve čtvrté sérii nájezdů Viktor Ujčík.

Branky a nahrávky: 23. Klejna (M. Šeda), 25. Kolář I (Koukal), 34. Divíšek (Klejna, Pivko) - 12. Krstev (Krenželok), 26. Krenželok (M. Barinka, Krstev), 51. Varaďa, rozhodující sam. nájezd Ujčík. Rozhodčí: Kubeš - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 4:8. Využití: 0:2. Diváci: 10.025.

Znojemští Orli - Litvínov 5:3 (0:1, 2:1, 3:1)

Severočeši byli v utkání dlouhou dobu výhře blíž. Na každou branku Litvínova,ale stačili Orli odpovědět. Zlom nastal ve 49. minutě. Vyloučení Pláška sice využil v početní výhodě Lukeš, ale vzápětí se střelou z mezikruží prosadil Tesařík a obrat dokonal přesně za dvě minuty dorážkou Radek Haman. Výhru pojistil sekundu před koncem do prázdné branky Dopita.

Branky a nahrávky: 21. Selingr (Kucharczyk), 36. Selingr (Dopita, Kucharczyk), 51. Tesařík (Dopita, Kucharczyk), 53. Haman (Tesařík, Erat), 60. Dopita (Selingr) - 16. Kroupa (Jenáček, Kubinčák), 38. Branda (Walter, Punčochář), 49. Lukeš (Reichel). Rozhodčí: Husička, Kubuš (SR) - Křivský, Guth. Vyloučení: 10:9. Využití: 2:2. V oslabení 0:1. Diváci: 3149.

Bílí Tygři Liberec - Slavia Praha 4:2 (0:0, 1:2, 3:0)

Domácí v utkání dvakrát prohrávali, přesto si na severu Čech nechali všechny body. O výsledku rozhodla nadůsledná hra Slávistů ve vlastním obranném pásmu. Všechny branky Bílých tygrů totiž padly z dorážek střel. Tou nejdůležitější byla Pabiškova rána a následná střela Šachla nad vyrážečku brankáře Furcha. O minutu později pak pojistil vítězství stejným způsobem Podkonický.

Branky a nahrávky: 32. P. Nedvěd (Pletka, Zíb), 42. P. Nedvěd (Jiruš, Zíb), 51. Šachl (Pabiška, Blatný), 52. Podkonický (Jiruš) - 27. Červenka (Bednář, J. Novák), 37. Micka (Drtina, Kadlec). Rozhodčí: Turčan - Kalivoda, Pavlovič. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:1. Diváci: 7500 (vyprodáno).

Geus Okna Kladno - Lasselsberger Plzeň 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)

Domácí začali skvěle a již ve 4. minutě slavili úspěch. Střelou mezi betony se po průniku prosadil Martin Procházka. Následně odehráli Středočeši ledabyle tři přesilové hry a to se jim vymstilo. Hosté hned svou první početní výhodu proměnili, když dvě sekundy před první sirénou dorazil puk za Kopřivova záda Smrek. Kladenští se od té doby ujali aktivity, která vyústila v rozhodující branku. Z protiútoku se po přihrávce střelou z voleje prosadil Čurila.

Branky a nahrávky: 4. Martin Procházka (Nádašdi), 50. Čurilla (Eberle, Z. Nedvěd) - 20. Smrek (M. Straka, Vlasák). Rozhodčí: Minář - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:8, navíc Vampola (Plzeň) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 3658.

Sparta Praha - BK Mladá Boleslav 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)

Sparťané otočili již druhý zápas v řadě, ale moc hokejové krásy přitom nenabídli. Pražané se hned z úvodu dostali do šancí, ale jak je proměňovat jim ukázal až hostující Tomas, který nehlídán dorazil střelu Čecha. Sparťané následně nevyužili ani přesilovku 5 na 3 a tak si museli domácí diváci počkat na gol až do druhé třetiny. Střelu Procházky tečoval mimo Cháberův dosah Podlešák. O výsledku tak rozhodla třetí třetina. Nejprve Tomas neprotlačil puk za Pöpperleho, a následně byli opět vyloučeni boleslavští Brňák s Bauerem. Druhou dvojnásobnou přesilovku pak po kombinaci využil Michal Broš.

Branky a nahrávky: 22. Podlešák (L. Procházka, Koreis), 46. Broš (Kratěna, D. Výborný) - 9. Tomas (M. Čech). Rozhodčí: R. Svoboda - Bláha, Kostka. Vyloučení: 7:11. navíc Tomas (Mladá Boleslav) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 5874.

Oceláři Třinec - Energie Karlovy Vary 4:1 (0:0, 1:1, 3:0)

Skvělý brankář Mensator držel Energii šanci na bodový zisk. Rozhodnutí přišlo z hokejky slovenského útočníka Baleje, který dvěma povedenými kličkami zajistil Slezanům tři body. Oceláři se tak dostali na desáté místo a svému dnešnímu soupeři se přiblížili na rozdíl tří bodů.

Branky a nahrávky: 24. Martynek (Peterek), 48. Balej (Gureň, Polanský), 58. Balej (Výtisk, Kováčik), 58. D. Seman (Peterek, D. Květoň) - 36. Kumstát. Rozhodčí: Hribik - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 9:11. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3300.

Mountfield České Budějovice - RI Okna Zlín 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)

Poslední tým tabulky podruhé doma neinkasoval, Zlín si naopak udržel vizitku nejhoršího týmu na ledě soupeřů. Moutnfield potřeboval nutně bodovat, což bylo vidět na útočné hře Jihočechů. Z šancí domácích se ale ujala pouze střela Tomana. I ve zbytku utkání byli domácí aktivnější, ale proti nim stál brankář Sedláček a vlastní nešikovnost. Až v 55. minutě se k nim štěstí přiklonilo. Únik 2 na 1 řešil Tomáš Kůrka nevydařenou střelou, kterou ale vyrazil golman Sedláček přímo na hokejku Humla. O minutu a půl upravil na konečný výsledek střelou pod horní tyčku Květoň.

Branky a nahrávky: 8. Toman (Huml), 55. Huml (Kůrka), 57. L. Květoň (Sičák, Vydarený). Rozhodčí: Jeřábek - Bejček, Kabourek. Vyloučení: 8:6. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 5313.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme