Vítkovice porazily Slávii a vedou extraligu

18. kolo hokejové O2 extraligy přineslo velmi vyrovnané výsledky, tři výhry až po samostatných nájezdech a především nového lídra. Vítkovice porazily Slávii na jejím ledě a bodově se na ni dotáhly. Díky lepšímu skóre se ale vyšvihly na čelo ligové tabulky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

HC Vítkovice Steel

HC Vítkovice Steel | Foto: HC Vítkovice

BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)

Ve čtvrteční předehrávce zavítali Bílí Tygři i s novým trenérem do Mladé Boleslavi. Filip Pešán, který na lavičce Severočechů vystřídal Dušana Gregora, se po zápase ale příliš radovat nemohl. Jeho tým se sice v 11. minutě ujal vedení gólem Kašpaříka, domácí ale dokázali ve druhé části výsledek otočit Bendou a Tomasem. V poslední části hry už branka nepadla, a tak tři body zůstávají ve městě automobilů.

Branky a nahrávky: 29. Benda (M. Čech, Tomas), 40. Tomas (Benda, Schnabel) - 11. Kašpařík (Vantuch). Rozhodčí: Šindler - Kalivoda, Pavlovič. Vyloučení: 7:7. Bez využití. Diváci: 3920.

Slavia Praha - Vítkovice Steel 3:4 (1:1, 1:2, 1:1)

Fanoušci HC Vítkovice Steel | Foto: HC Vítkovice

Šlágr kola mezi Slávií a Vítkovicemi byl přímým soubojem dvou nejlepších celků extraligy o první místo v tabulce. Domácí dvakrát vedli díky přesilovkovým trefám Červenky a Beránka. Vítkovicím se ale na konci druhé třetiny podařilo dvěma rychlými brankami skóre otočit. V rozmezí dvou minut se trefili Ujčík a Varaďa. Ve třetí části hry Šimíček ještě zvýšil náskok hostů a Slávisté už dokázali pouze snížit druhým gólem Červenky. Vítkovice tak díky lepšímu skóre vévodí tabulce.

Branky a nahrávky: 4. Červenka (V. Růžička, Bednář), 30. Beránek (Žižka, Sloboda), 55. Červenka (Bednář, Tomica) - 19. Petrovický (Treille), 37. Ujčík (Burger, Stehlík), 38. Varaďa, 47. Šimíček (Ujčík, Kuboš). Rozhodčí: R. Svoboda - Bádal, Kalivoda. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:1. Diváci: 4592.

Moeller Pardubice - Geus Okna Kladno 3:2 po sam. nájezdech (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)

Domácí byli většinu utkání aktivnějším týmem, proti jejich střelcům ale stál výborný Kopřiva v kladenské brance. Hlavně jeho záslohou skončila první třetina 1:1. Naopak hosté si střelecké pokusy asi šetřili na další zápasy. Ve druhé a třetí třetině vystřelili na branku pouze šestkrát, jedna rána se ale mezi tři tyče Moelleru přecijen vešla. A to Kladnu stačilo na bod po základní hrací době. V prodloužení branka nepadla, a tak došlo na samostatné nájezdy. Ten rozhodující proměnil pardubický Michal Tvrdík.

Branky a nahrávky: 6. Píša (Cetkovský, Pucher), 38. Pucher (Cetkovský), rozhodující sam. nájezd Tvrdík - 15. Diviš (Bělohlav, Patera), 23. Bělohlav (Kalla). Rozhodčí: Polák - Pavlovič, Kis. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:1. Diváci: 9370.

České Budějovice - Plzeň 5:4 po sam. nájezdech (1:1, 1:2, 2:1 - 0:0)

Oba týmy se celý zápas přetahovaly o vedení, v závěrečném rozstřelu měli pevnější nervy domácí. Ti otevřeli skóre utkání už ve 13. vteřině gólem Tomana. Plzeň dokázala v začátku druhé třetiny výsledek otočit, budějovičtí ale zabojovali, Vak varovnal a v 50. minutě jim Hudec vrátil vedení. Utkání směřovalo k výře domácích, plzeňský Vlasák ale v poslední minutě při power-play srovnal. V samostatných nájezdech pak Budějovicím zajistil druhý bod Tomáš Kůrka.

Branky a nahrávky: 1. Toman (Veselý, L. Poživil), 28. M. Hudec (Duda), 41. Vak (Kůrka), 50. M. Hudec (Huml), rozhodující sam. nájezd Kůrka - 16. Kracík (Vampola), 22. Adamský (Cartelli), 37. Matějovský, 60. Vlasák (Vampola). Rozhodčí: Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 10:5, navíc Vampola (Plzeň) 10 min. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 5172.

Energie Karlovy Vary - Litvínov 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)

Vary se v uvodu vrhli do útočení, na pozornou obranu Chemiků ale nenašli recept ani v přesilových hrách. Hosté začali vykukovat z obranné ulity až ve druhé třetině a odměnou za zvýšenou aktivitu jim byl gól Trávníčka ve 38. minutě. O deset minut později jim uklidnění přinesl druhou brankou Černý. Zaskočené Karlovy Vary pookřály až devět minut před koncem, když se trefil Melenovský. Srovnat už ale nedokázaly.

Branky a nahrávky: 51. Melenovský (Kristek) - 38. Trávníček (Branda), 48. J. Černý (Trávníček). Rozhodčí: Vampola - Guth, Křivský. Vyloučení: 1:6, navíc Švarný (Litvínov) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 4010.

RI Okna Zlín - Znojemští Orli 3:2 (1:2, 1:0, 1:0)

Domácí byli proti poslednímu celku extraligy favoritem, dvakrát ale museli dotahovat vedení Orlů. Na branky Demela a Selingra odpověděli Nosek a Köhler. Od začátku druhé třetiny diváci dlouho gól neviděli a vypadalo to na dělbu bodů za remízu 2:2. Dvě a půl minuty před koncem ale zařídil tři body Okenářům Kollár.

Branky a nahrávky: 10. Nosek (Rachůnek, Kollár), 23. Köhler (Galvas, Balaštík), 58. Kollár (Kubiš) - 2. Demel (R. Procházka, Rýgl), 12. Selingr (Dopita). Rozhodčí: Kubeš - Bryška, Chytil. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. Diváci: 3808.

Sparta - Třinec 2:3 po sam. nájezdech (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0)

Sparťané nedokázali navázat na výborný výkon z derby proti Slávii a Třinec si tak z Holešovic veze dva body za výhru po samostatných nájezdech. Pražané byli většinu utkání aktivnějším týmem. Dvakrát vedli po trefách Černoška a Kratěny, Oceláři ale dokázali srovnat skóre Polákem a Kankem. Prodloužení rozhodnutí nepřineslo, a tak přišly na řadu penalty. Tu rozhodující proměnil třinecký Polanský.

Branky a nahrávky: 9. Černošek (D. Výborný), 23. Kratěna (Černošek, Výborný) - 17. Polák (Moravec), 53. Kanko (Malec, Peterek), rozhodující sam. nájezd Polanský. Rozhodčí: Homola - Bláha, Kostka. Vyloučení: 6:7, navíc Černošek (Sparta) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 5785.

Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme