Vítkovice vedou v hokejovém semifinále nad zlínským Hamé 2:1

Hokejisté Vítkovic převážili na svoji stranu vedení v semifinále vyřazovací části Tipsport extraligy. Zlínské Hamé porazili na domácím ledě 3:2 v prodloužení a na zápasy vedou 2:1. Jak už výsledek napovídá, utkání rozhodně nebylo jednoznačné, a také celá série je zatím hodně vyrovnaná.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítkovice v semifinále play off

Vítkovice v semifinále play off

O osudu zápasu rozhodla přesná rána Vladimíra Vůjtka z pravého křídla v 7. minutě prodloužení. Třetí duel série opět přinesl urputný boj, ovšem tentokrát už v duchu fair play. Domácí šli v 5. minutě po Hudcově trefě do vedení, ale Barinka s Kristkem do první sirény otočili skóre. Vyrovnat se podařilo až Romanu Šimíčkovi v přesilovce na začátku třetí třetiny.

Přes vyrovnanost soubojů hodnotí brankář zlínského Hamé Igor Murín oba týmy jako naprosto odlišné: "Nehrajeme takovým stylem jako Vítkovice, jsme spíše lepší bruslaři. Oni zase hrají velmi dobře ve třetině, mají velké hráče a předvádějí silový hokej. Narazily na sebe dva systémy a doufám, že ten náš bude účinnější a lepší. I když si myslím, že v některých momentech zápasů máme navrch my, pak zase chvíli oni. Takže je to vyrovnané a rozhodují maličkosti a štěstí."

Výsledek:


HC Vítkovice-HC Hamé Zlín 3:2 (1:2, 0:0, 1:0 - 1:0) v prodloužení,
branky a nahrávky: 5. Hudec (Varaďa, J. Štefanka), 45. Šimíček (Irgl, Peterek), 67. Vůjtek (Hudec) - 8. Barinka (M. Erat), 17. Kristek (Nosek). Rozhodčí: Rejthar, Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. Diváci: 10.180 (vyprodáno). Stav série: 2:1.

Sestava Vítkovic:
Pinc - Kubina, Philipp, Seman, Hudec, Černošek, Dresler - Vůjtek ml., J. Štefanka, Varaďa - Irgl, Šimíček, Tomášek - I. Padělek, Burger, Turek - Peterek, R. Procházka, Köhler. Trenéři: Vůjtek st. a Holaň.

Sestava HC Hamé Zlín:
Murín - M. Hamrlík, Blaťák, Tesařík, R. Hamrlík, Nosek, Zubíček, Vosátko, Galvas - Balaštík, Čajánek, Veselý - Barinka, M. Čech, M. Erat - Okál, Kristek, Záhorovský - Jenáček, Mokrejš, Kováčik. Trenéři: Bokroš a Stuchlík.

Příští zápas:
Vítkovice-HC Hamé, pátek 25. 3. 2005 od 17:00. Radiožurnál vysílá živé vstupy, závěr v přímé reportáži ve Sportžurnálu.

Tomáš Kohout, Metoděj Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme