Vítkovice vyhrály v Liberci a jsou ve čtvrtfinále

Hokejisté Vítkovic potvrdili dvě domácí výhry i na ledě Liberce a po výhře 3:1 si zajistili čtvrtfinálovou účast. Naopak Plzeň poslední krok na cestě mezi nejlepší osmičku nezvládla a prohrála v Třinci 0:3. Proti povzbuzeným Ocelářům se tak postaví i ve čtvrtek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

HC Vítkovice Steel

HC Vítkovice Steel | Foto: HC Vítkovice

Bílí Tygři Liberec - Vítkovice Steel 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

Bílí Tygři hostům postup do čtvrtfinále poměrně dost usnadnili svou nedisciplinovaností. Třikrát za zápas se dostali do dvojnásobného oslabení a Vítkovice toho dokázaly dvakrát využít. V osmé minutě se to poprvé podařilo Burgerovi. Domácí se pak do svého soupeře pustili, ale nakonec jen potvrdili svou střeleckou nemohoucnost. Doposud v předkole vstřelili jediný gól! A tak opět udeřilo na druhé straně, když Burger z dorážky zaznamenal svou druhou branku v utkání. Domácí se gólu přecijen dočkali. Ve 33. minutě se po Vrbatově přihrávce za obranu prosadil Kašpařík. Jenže místo drtivého tlaku přišlo jen několik bezmocných pokusů překonat pozornou Vítkovickou obranu a další série vyloučení. Další dvojnásobný trest domácích využil Kvapil a uzavřel skóre utkání na 3:1. Vítkovice tak vyhrály sérii poměrem 3:0 na zápasy a ve čtvrtfinále se utkají se Slavií nebo Pardubicemi.

Branky a nahrávky: 33. Kašpařík (R. Vrbata) - 8. Burger (Kuboš), 28. Burger (Hubáček, Stehlík), 46. Kvapil (Šimíček, Burger). Rozhodčí: Hodek, Turčan - Pavlovič, Pouzar. Vyloučení: 13:11. Využití: 0:2. Diváci: 4570. Konečný stav série: 0:3.

Oceláři Třinec - Lasselsberger Plzeň 3:0 (0:0, 0:0, 3:0)

Plzeň přijela do Třince s touhou zajistit si účast v elitní osmičce, domácí ale ještě na dovolenou odjet nechtěli. Diváci tak viděli velmi bojovný a vyrovnaný hokej. Západočeši s vědomím, že nemusí nutně vyhrát, hráli zodpovědně zezadu a spoléhali na rychlé brejky své elitní Strakovy řady. Oceláři byli ale v defenzivě také velmi zodpovědní, a tak utkání dominovaly spíše obrany a jisté výkony brankářů. Góly přinesla až závěrečná třetina. Skóre otevřel v přesilovce domácí Balej a de facto tím určil směr utkání. Západočeši se snažili za každou cenu vyrovnat a museli tak otevřít hru. Třinečtí tak mohli z obranné ulity podnikat nebezpečné protiútoky a po jednom z nich dvě minuty před koncem zakončil precizním blafákem Květoň. O minutu později pak při power-play hostí přidal gólovou tečku do prázdné branky Peterek.

Branky a nahrávky: 48. Balej (Malec), 58. D. Květoň, 59. Peterek. Rozhodčí: Kubeš, Mikula - Kalivoda, Pešek. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. Diváci: 3086. Stav série: 1:2.

Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme