Vladimír Šmicer a jeho Liverpool jsou v pohodě

Fotbalista Vladimír Šmicer dorazil na pondělní sraz národního týmu ve velmi dobré náladě. Jak by ne. Daří se mu a jeho Liverpool v anglické Premier League i v Lize mistrů šlape. Na první zdvořilostní otázku odpověděl technický útočník bez zaváhání.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

fotbal

fotbal

Jak se máte, v jaké pohodě jste dorazil na reprezentační akci roku? ?Jsem v pohodě. Daří se nám a skoro by se chtělo říci, že nám ta reprezentační pauza nepřišla zrovna vhod. Ale takový je život, nedá se nic dělat.? Váš Liverpool jede ? postoupil v Lize mistrů do osmifinále, o víkendu porazil ve šlágru anglické ligy Manchester United a má soutěž rozjetou ze všech celků nejlépe ? ?To je pravda, v Liverpoolu je teď určitě velká euforie. Jsme druzí o bod za Leedsem, ale máme o zápas míň. No a když se nám povede ho vyhrát, dostaneme se do čela tabulky o dva body a to už v Liverpoolu dlouho nepamatují. Navíc už teď máme čtyřbodový náskok před Manchesterem.?

Je to od vás hráčů i sympatický dárek a povzbuzení pro nemocného trenéra Houlliera? ?Určitě. Mužstvo se po jeho srdeční příhodě a následné operaci ještě víc semklo a dalo dohromady. Chceme mu dělat radost a přispět tak k jeho úspěšné a rychlé léčbě. Už je v domácím léčení, snad postupuje všechno podle předpokladů.?

Aktuálním fotbalovým tématem teď pro vás ale není Liverpool, nýbrž národní mužstvo Česka. Čekají dva zápasy proti Belgii, které rozhodnou o tom, zda budeme nebo nebudeme bojovat po dvanácti letech na mistrovství světa. Jste hodně nervózní? ?Strašně, protože moc dobře vím, že je to pro mě a mé spoluhráče asi poslední šance dostat se na absolutně nejlepší fotbalový turnaj, na mistrovství světa. Při tom dalším mě bude dvaatřicet. Teď jsme blízko, zbývá poslední krok.?

Jak bude asi těžký? ?Moc, protože Belgičané by rovněž neradi chyběli. Mají velmi dobré mužstvo. Hrál jsem proti nim jednou, před dvěma lety právě v Bruselu, kde jsme tehdy 1:0 vyhráli. Ovšem tenkrát tak dobrý tým neměli, teprve postupem času do mistrovství Evropy ho dali dohromady. Při loňské remíze 1:1 v dalším přáteláku s Belgičany v Praze jsem chyběl. Šance vidím velice vyrovnané, padesát na padesát. Samozřejmě, že hodně napoví už bruselské utkání.?

Před měsícem, při posledním kvalifikačním zápase proti Bulharsku jste nechyběl, ovšem jen jste střídal z pozice náhradníka. To nepřekvapilo, byl jste předtím dlouho zraněn. Ale teď máte formu výbornou ? čekáte, že budete hrát od začátku? ?Je pravda, že jsem na tom neporovnatelně lépe než před čtyřmi týdny při zápase s Bulharskem. Jenomže ten zvládli kluci bezvadně a po vítězství 6:0 se bude trenéru Chovancovi asi jen těžko sahat do sestavy. Ale je to jedno. Když budu hrát, vynasnažím se, abychom vyhráli. A když se na hřiště nedostanu, budu aspoň držet klukům palce, aby to vyšlo.?

V prvním zápase nemůže hrát kvůli kartám Rosický. Nebál byste se převzít jeho roli ofenzivního záložníka uprostřed hřiště a třeba i víc tvořit hru? ?To je těžká otázka. Určitě bych se nebál, přece jenom už mi není dvacet a mám něco za sebou. Ale trenér má daleko víc možností. Třeba i tu, že postaví do středu dva defenzivní záložníky. Přece jenom budeme hrát venku.?

Miroslav Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme