Vlasák pomohl Slavii dvěma góly k první výhře v play off

Dvě branky a stejný počet asistencí Tomáše Vlasáka nasměrovaly hokejisty pražské Slavie k výhře v prvním čtvrtfinálovém utkání play off extraligy nad Libercem. Slavia díky tomu porazila Severočechy 5:2 a v sérii hrané na čtyři vítězství se ujala vedení 1:0. Pardubice vstoupily do čtvrtfinálové série extraligy s Kladnem výhrou 4:1. Východočeši sice prohrávali, ale třemi góly v početních výhodách strhli vítězství na svou stranu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

HC Slavia Praha

HC Slavia Praha | Foto: Jan Rosenauer

Nejblíže k otevření skóre utkání Slavia-Liberec měl Vašíček v 19. minutě. Hnilička jeho tvrdou ránu pouze vyrazil lapačkou obloučkem za sebe, obránce Jiruš však stihl puk směřující do branky rukavicí zastavit. Téměř 10.000 diváků v Sazka Areně se první branky dočkalo hned v úvodu druhého dějství. Zasloužil se o ni hostující Tomajko, který za Fraňkova záda pohotově dorazil Ratajovu střelu. Slavia ale rychle srovnala krok. Již o 62 vteřin později využil Vlasák krásnou Vašíčkovu přihrávku a vyrovnal. Trojnásobný světový šampion hrál velký zápas, což potvrdil v 29. minutě, kdy dostal domácí tým poprvé do vedení. I Tygři však dokázali bleskově srovnat krok, dokonce ještě rychleji než Slavia. Na Fischerovu tvrdou ránu o 41 vteřin později Franěk zareagoval nestačil. Třetí gól přidal u tyčky osamocený Pálffy, o čtvrtý se pak postaral jeho krajan Stümpel, jenž si najel na přihrávku předcházejícího střelce a překonal Hniličku. I na těchto brankách se podílel Vlasák. Blízko k hattricku měl Vlasák, ale tentokrát neuspěl. Závěrečný nápor poté hostům znemožnilo vyloučení Procházky a Modrého. Dvojnásobnou početní výhodu domácí zásluhou Pálffyho rychle využili.

Do zápasu Pardubice-Kladno vstoupil velice aktivně Rabat a také se v čtvrté minutě radoval z vedoucí branky. Hrdina se prosadil individuálně proti pardubické obraně, vystřelil sice těsně vedle, ale puk odražený od mantinelu se dostal k volnému Gardoňovi, který už Lašáka překonal. Rabat mohl zvýšit svůj náskok v přesilových hrách, ale nepodařilo se mu to. Za Pardubice předvedl první nebezpečnou akci v 11. minutě Hemský, jehož dravý průnik zastavil až Orct, a kladenský gólman se štěstím vyrazil i Divíškovu dorážku. Další šance měli po Koukalově ideální přihrávce Průcha a Blažek. Vyrovnání se dočkala zaplněná Duhová aréna ve 14. minutě, kdy domácí využili přesilovku. Blažkovu střelu nešťastně tečoval do vlastní sítě zkušený obránce Kasík. Pardubice zahrozily v 27. minutě, kdy se do šance dostal Tvrdík, Ševc ho po odpískání atakoval a vysloužil si za to trest. V přesilové hře pak Petr Sýkora propasíroval puk pod Orctem do branky a dostal Moeller do vedení. Další možnosti domácích zabránil obětavě Špelda a potom promarnil dvě šance na vyrovnání Procházka. Při dalším Ševcově pobytu na trestné lavici vybruslil zpoza branky Mikeska a střelou mezi Ortovy betony přidal třetí gól Pardubic. Východočeši pojistili vítězství hned v nástupu do závěrečné třetiny, kdy Hemský našel na levém křídle Pišteka a ten ránou z kruhů nezaváhal.

Výsledek:

Slavia Praha - Bílí Tygři Liberec 5:2 (0:0, 4:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 23. Vlasák (Vašíček), 29. Vlasák (Antoš, Vašíček), 32. Pálffy (Vlasák, Kadlec), 34. Stümpel (Pálffy, Vlasák), 60. Pálffy (Vašíček, Žabka) - 22. Tomajko (Rataj), 29. Fischer (Kotalík). Rozhodčí: Turčan, Minář - Hejduk, Křivský. Vyloučení: 5:11. Využití: 3:0. Diváci: 9832. Stav série: 1:0.

Sestavy: Slavia Praha: Franěk - Kolařík, Kadlec, J. Novák, Špaček, Žabka, Žižka, Graňák - Pálffy, Stümpel, Tomica - Vlasák, Vašíček, Antoš - L. Havel, Beránek, Sup - D. Hruška, M. Kopecký, R. Dlouhý - Vondrka. Trenéři: Růžička, Weissmann a Kalous; Liberec: Hnilička - Klouček, Fischer, L. Šmíd, Jiruš, Jiří Hanzlík, Modrý, M. Duben, Jareš - R. Vrbata, Kotalík, V. Nedorost - Čermák, Rataj, Tomajko - V. Novák, Podkonický, S. Procházka - Klimenta, Vaic, P. Rozsíval. Trenéři: Paleček, Dvořák a Kapoun.

Moeller Pardubice - Rabat Kladno 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 14. Blažek (Čáslava), 28. P. Sýkora (Čáslava, Dopita), 38. Mikeska, 43. Pištek (Hemský) - 4. Gardoň (Hrdina). Rozhodčí: Rejthar, Šindler - Čech, Chytil. Vyloučení: 10:10, navíc M. Rozsíval (Pardubice) 10 min. Využití: 3:0. Diváci: 9084. Stav série: 1:0.

Sestavy: Pardubice: Lašák - Snopek, Čáslava, Novotný, Pácal, M. Rozsíval, Havíř, Linhart, Mudroch - P. Sýkora, Dopita, Blažek - Hejduk, Mikeska, Bulis - Hemský, Divíšek, Pištek - Tvrdík, Koukal, Průcha. Trenéři: Martinec a Šejba; Kladno: Orct - Ševc, T. Kaberle, Zeman, Špelda, V. Čech, P. Kasík - Bílek, Patera, Martin Procházka - M. Hořava, Gardoň, Hrdina - Kysela, Zajíc, Mrázek - Hluchý, Kalla, Martin Frolík. Trenéři: Müller, Tatíček a Evan.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme