Vokounův Nashville útočí na rekord Toronta

Hokejisté Nashvillu Predators ani ve svém osmém zápase nového ročníku kanadsko-americké NHL nepoznali, jaké to je nevyhrát. Hosty z Chicaga porazili 5:3 a v tabulce Centrální konference zaostávají za prvním Detroitem o dva body jen proto, že odehráli o dvě utkání méně. Na výhře nad Chicagem se jedním gólem a jednou asistencí podílel český útočník Martin Erat a také jeho krajan Tomáš Vokoun, který i tentokrát po celé utkání střežil brankoviště domácích a chytil 38 střeleckých pokusů chicagských hokejistů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Vokoun

Tomáš Vokoun | Zdroj: ČTK

Rekord v počtu v řadě vyhraných zápasů na začátku sezóny drží v NHL Toronto, které zvítězilo v prvních deseti utkáních ročníku 1993/1994. Překážkami Nashvillu k vyrovnání tohoto maxima budou v dnešním utkání hráči Columbusu a v sobotu Edmonton. Nashville se ale už nyní v tomto ohledu dělí o druhé místo s Buffalem z ročníku 1975/1976 a s Torontem ze sezóny 1934/1935.

Spolupráce českých hokejistů ukončila prodloužení dalšího nočního zápasu mezi Phoenixem a Saint Louis. Za stavu 4:4 vystřelil Zdeněk Michálek a jeho pokus následně dorazil za brankovou čáru Petr Nedvěd, což znamenalo vítězství domácích 5:4. Dvě asistence si připsal Tomáš Plekanec, jehož Montreal porazil rovněž v prodloužení Philadelphii 3:2.

Mezi střelce se z českých hráčů zapsali ještě Lukáš Krajíček z Floridy a atlantský Robert Holík. Zatímco první jmenovaný gólem vynutil pro své mužstvo nakonec vítězné prodloužení, Holíkova trefa Atlantě k bodům nepomohla. Posledním Čechem, který dokázal v zámořské NHL v noci na dnešek bodovat, je Radek Dvořák. Ani jeho asistence však neodvrátila porážku Edmontonu na ledě Colorada.

Výsledky úterních zápasů NHL:

New York Islanders - Atlanta 4:3
Montreal - Philadelphia 3:2 v prodl.
Pittsburgh - Florida 3:4 v prodl.
Nashville - Chicago 5:3
Minnesota - Vancouver 1:3
Colorado - Edmonton 5:3
Phoenix - St. Louis 5:4 v prodl.
Los Angeles - Anaheim 3:1

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme