Volejbalisté na mistry Evropy nestačili

Českým volejbalistům druhý zápas na světovém šampionátu v Japonsku nevyšel. V základní skupině C prohráli v Naganu s italskými mistry Evropy 0:3. Český výběr tak čeká na vítězství nad Itálií už dvacet let. V neděli ráno nastoupí Češi proti Spojeným státům.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český volejbal

Český volejbal | Foto: Český volejbalový svaz

Úvodní výměny zdobila výborná obrana na obou stranách, ale Italové, kteří v pátek nečekaně podlehli Bulharsku, častěji chybovali a pustili Čechy až do čtyřbodového vedení. Zlom však nastal v polovině setu, když tři české útoky za sebou skončily od bloku přímo na zemi a mistři Evropy utekli na 18:15. Dvojstřídání nahrávače s univerzálem pomohlo zlepšit český útok, jenže zkušení Italové náskok nepustili a měli vývoj jasně pod kontrolou.

Pro druhou sadu se Haník vrátil k základní sestavě, jenže Štokra vymazala ze hřiště precizně připravená obrana a univerzál Perugie hned zkraje znovu pustil na hřiště Konečného. Na českou stranu dvorce se vkradl viditelný respekt, soupeř záhy získal bezpečný náskok a kouč při oddechových časech hráče marně nabádal k lepšímu podání, které by italskou přihrávku dostalo aspoň trochu do úzkých.

Třetí set začal třemi Vermigliovými servisy, až pak začal fungovat český příjem i obrana. Nahrávač Ticháček úspěšně zapojoval do útoku středové hráče, Konečný přidal eso a dvě přesné smeče a při technickém oddechovém čase vedli Češi 8:6. Protivník se však nenechal vyvést z konceptu, dál se v obraně soustředil na české smečaře a skóre rychle otočil. Haník vrátil do hry Štokra a Zapletala a tým urputně bojoval o naději: právě dva nově příchozí hráči se v koncovce postarali o snížení na rozdíl jediného bodu, ale další opatrný servis Italové při druhém mečbolu nekompromisně potrestali.

Výsledek - skupina C:

Česká republika - Itálie 0:3 (-22, -19, -23)

Rozhodčí: Rodriguez (Portor.), Abdel (Egypt). Čas: 68 min. Diváci: 2500

Česká republika: Lébl, Ticháček, Hudeček, Rak, Štokr, Pláteník, libero Obdržálek - Konečný, Zapletal, M. Novotný

Itálie: Vermiglio, Papi, Cozzi, Fei, Cisolla, Mastrangelo, libero Corsano - Semenzato

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme