Volejbalisté zakončili světový šampionát výhrou

Čeští volejbalisté se rozloučili se světovým šampionátem v Japonsku vítězstvím. Ve čtvrtfinálové skupině porazili v Hirošimě Německo 3:1 a dočkali se tak premiérové výhry ve druhé fázi mistrovství. Národní tým nakonec skončil na třináctém až šestnáctém místě a zopakoval tak výsledek z předchozího světového šampionátu před čtyřmi lety v Argentině. V semifinále v Japonsku se obhájci titulu Brazilci utkají se Srbskem a Černou Horou a Bulharsko čeká Polsko.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

volejbal

volejbal | Zdroj: ČTK

Oba týmy už měly svůj osud daný před závěrečným utkáním čtvrtfinálové fáze a mohly hrát uvolněně i s pozměněnou sestavou. České hráče ale přece jen hnala za vítězstvím možnost vrátit Němcům vyřazení z účasti na příštím mistrovství Evropy 2007, o kterém rozhodla nevydařená zářijová baráž.

Trenér Zdeněk Haník zařadil poprvé do základní šestice nahrávače Zapletala, který v minulosti německou ligu hrával za Friedrichshafen, a také středového hráče Zadražila. Ten už v závěru úterního duelu s Kubou střídal kapitána Lébla, jenž si stěžoval po dlouhém turnaji a všech odehraných setech na únavu.

Nejvydařenější zápas v českém dresu dnes odehrál univerzál Štokr, který šampionát zakončil v takové pohodě, v jaké jej začal. Jeho smeče i servisy dnes Němcům dělaly velké problémy a spolehlivě útočil ve chvílích, kdy společně se spoluhráči ubránil soupeřovy útoky. Po mečbolu měl Štokr na kontě úctyhodných 32 bodů.

Čeští volejbalisté začali všechny sety lépe. Němci se sice v průběhu první sady rozehráli, ale nástup českého týmu už nezachytili. Ten ve druhém dějství ztratil na chvíli vedení po slabším příjmu, ale do koncovky šel s vedením 23:21. Trestuhodně ho však promarnil i kvůli dvěma útokům Popelky do sestaveného bloku. Češi ale prokázali větší vůli po vítězství, znovu utekli až na 16:9, a když přečkali i další slabší chvilku, bezpečně dovedli k vítězství také třetí set. Němci už síly na odpor nenašli, šetřili se na zbývající dva duely o deváté místo do Tokia a nechali soupeře v exhibičním tempu zakončit příjemně celý turnaj.

ČR - Německo 3:1 (23, -25, 21, 13)

Rozhodčí: Polkin (Rus.), Hobor (Maď.). Čas: 103 min. Diváci: 1620

Česká republika: Zapletal, M. Novotný, Rak, Štokr, Popelka, Zadražil, libero Obdržálek - Konečný, Pláteník, Ticháček

Německo: Siebeck, Bergmann, Schöps, Kromm, Hübner, Tischer, libero Kröger - Pampel, Popp, Andrae, Dehne

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme