Volejbalistům se daří v kvalifikacích na světový šampionát

Hladkým vítězstvím 3:0 nad Slovinskem vstoupila česká volejbalová reprezentace mužů v Ostravě do kvalifikace o účast na mistrovství světa, které se bude příští rok konat v Argentině. Čeští hráči splnili roli mírného favorita zejména s pomocí vynikajícího servisu, který častokrát měnil směr či rychlost o pásku. Jednotlivé sety vyhráli 25:16, 25:22 a 26:24.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ve druhém utkání nastoupí Češi v sobotu od 17:00 proti Maďarsku. Na světový šampionát se kvalifikuje z ostravské skupiny přímo jen vítěz, druhému celku zbyde teoretická šance.

Také české volejbalistky zahájily v Portu boj o účast na mistrovství světa úspěšně, a to vítězstvím 3:0 nad domácím Portugalskem.

Po jasném průběhu prvního setu, v němž uhrály portugalské reprezentantky jen devět bodů, se zápas vyrovnal. Svěřenkyně trenéra Miroslava Čady však získaly i další dvě sady v poměru 26:24 a 25:20.

Trenér Stanislav Mitač k vítězství svých svěřenkyň uvedl:

Vladimír Vokál Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme