Volejbalovými mistry světa jsou poprvé Brazilci

Poprvé v historii získali zlaté medaile na mistrovství světa volejbalisté Brazílie. Ve strhujícím pětisetovém finále porazili po dvou a čtvrt hodinách poměrem 15:13 v posledním dějství tým Ruska. Rozhodující bod pro jihoamerický celek získal esem Giovane. Bronz patří francouzským volejbalistům, obhájci tří předchozích titulů z Itálie skončili až pátí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

bloky

bloky | Foto: FIVB

Brazilci vrátili ruskému soupeři jak porážku z letošního finále prestižní soutěže Světové ligy, tak i z boje o titul se Sovětským svazem na mistrovství světa před dvaceti lety, které hostila rovněž argentinská metropole. Se dvěma medailisty - novými šampióny i Francií - se v Argentině utkali rovněž čeští reprezentanti.

Výsledky:

Finále:

Brazílie - Rusko 3:2 (-23, 25, 19, -23, 13) Rozhodčí: Nava (Mex.), Ning Wong (Čína). Čas: 121 min. Diváci: 10.250.

Sestavy:

Brazílie: Maurício, Giba, Henrique, André, Nalbert, Gustavo, libero Sérgio - Giovane, Ricardo, Anderson, Rodrigo.

Rusko: Chamuckich, Abramov, Jegorčev, Jakovlev, Teťjuchin, Kulešov, libero Mitkov - Olichver, Gerasimov, Chtej, Ušakov, Kosarev.

O 5. místo: Itálie - Argentina 3:2 (-27, 17, 22, -22, 22).

Konečné pořadí MS 2002: 1. Brazílie, 2. Rusko, 3. Francie, 4. Jugoslávie, 5. Itálie, 6. Argentina, 7. Řecko, 8. Portugalsko, 9.-12. Japonsko, Nizozemsko, Polsko, USA, 13.-16. Bulharsko, Čína, Česká republika, Španělsko, 17.-18. Kanada, Venezuela, 19.-24. Austrálie, Chorvatsko, Kuba, Egypt, Tunisko, Kazachstán.

Karel Fejfar Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme