Volf se Štěpánkem stříbrní, Hilgertová bez medaile

Deblkanoisté Jaroslav Volf a Ondřej Štěpánek získali na olympijských hrách stříbrnou medaili. Čeští reprezentanti nestačili pouze na suveréní bratry Hochschornerovy. Volf se Štěpánkem ztratili na druhé pozici 2,07 sekundy na vítězné Slováky, třetí skončili s více než pětisekundovým odstupem Rusové Kuzněcov a Larionov. Pro Čechy je druhé místo vylepšením bronzové pozice z Atén, kde rovněž vyhráli Peter a Pavol Hochschornerové. Ti zvítězili již na třetí olympiádě v řadě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Volf (vlevo) a Ondřej Štěpánek

Jaroslav Volf (vlevo) a Ondřej Štěpánek | Zdroj: ČTK

První jízdu stihli muži v kategorii C2 už ve čtvrtek, ale následný program zrušil silný vítr a déšť. Mezi pohupujícími se brankami se nejlépe zorientovali Němci Michel s Piersigem a před druhými bratry Hochschornerovými měli náskok zhruba půl sekundy. Čeští deblkanoisté měli na bezchybné Němce ztrátu necelou sekundu. Za první trojicí byla téměř 4-sekundová propast, která jasně oddělovala čelo závodu.

Ve finále předváděly všechny posádky kvalitné výkony a to včetně Jaroslava Volfa a Ondřeje Štěpánka. Ti stejně jako v semifinále předvedli bezchybnou jízdu a před posledními dvěma nejlepšími drželi první pozici. Hned následující výkon Slováků ale Čechy odsunul na druhou pozici. Roli vedoucí dvojice nezvládl mladý německý pár Michel a Piersig. Silný proud odnesl jejich loď mimo jednu z branek a naděje na solidní umístění se rozplynuly. Při své olympijské premiéře obsadili naši západní sousedé šestou příčku.

C2 - finále: 1. Pavol Hochschorner, Peter Hochschorner (SR) 190,82 (4), 2. Volf, Štěpánek (ČR) 192,89 (0), 3. Kuzněcov, Larionov (Rus.) 197,37 (2), 4. Forgit, Braud (Fr.) 198,19 (4), 5. Benetti, Masoero (It.) 204,12 (4), 6. Michel, Piersig (Něm.) 204,43 (2).

Hilgertová souboj s vodním kanálem Šun-i prohrála

Dvojnásobná olympijská vítězka Štěpánka Hilgertová skončila mezi kajakářkami v poli poražených. Pořadatelé zvýšili na dnešní klání průtok vody kanálem, což svědčilo více silovým typům závodnic. Po semifinálové jízdě byla Hilgertová třetí a mohla pomýšlet na další medaili z her. Osudovým se čtyřicetileté závodnici stal finálový přejezd mezi brankami 3 a 4. Při něm Hilgertová uvízla ve vodním válci, který ji dnem vzhůru poslal po proudu. Několikasekundovou ztrátu způsobenou eskymáckým obratem následně umocnila 150-tisekundová penalizace za neprojetí třemi brankami. Triumfovala Slovenka Elena Kaliská před Australankou Lawrencovou. Bronzová medaile spadla nečekaně do klína Rakušance Oblingerové-Petersové. Ta přitom na vítěznou Kaliskou ztratila propastných 22 sekund!

K1 - finále: 1. Kaliská (SR) 192,64 (0), 2. Lawrenceová (Austr.) 206,94 (4), 3. Oblingerová-Petersová (Rak.) 214,77 (6), 4. Takešitová (Jap.) 219,30 (4), 5. Stanuchová (Pol.) 221,08 (4), 6. Herdeová (Niz.) 231,99 (10), 7. Ferová (Fr.) 251,96 (56), 8. Corrieová (USA) 270,88 (54), 9. Hilgertová (ČR) 344,41 (154).

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme