Vrbata - zástupce "mladé gardy" na hokejovém Rosno Cupu

Druhou možnost předvést se v co nejlepším světle svým příznivcům bude mít v tomto týdnu naše hokejová reprezentace. V jeho druhé polovině se zúčastní v Moskvě turnaje Rosno Cup, už dnes ji ale čeká ve Frýdku-Místku přípravný zápas s Běloruskem. V sestavě českého národního týmu budou i dva mladí útočníci Liberce, Václav Nedorost a Radim Vrbata. A právě Radimu Vrbatu oslovil Filip Šedivý.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hokej

hokej | Foto: AnFas

Vy už jste byl v hledáčku reprezentačních trenérů pro Karelia Cup. Tam jste ale kvůli zranění neodjel. Předpokládám, že vás pozvánka do Moskvy nepřekvapila .

Radim Vrbata: Venca Nedorost byl v té původní nominaci taky a bohužel jsme oba byli nemocní a nemohli jsme jet. Měli jsme ale nějaké informace, že by nás trenéři chtěli vyzkoušet i s Alešem Kotalíkem, jako celou "lajnu" na dalším turnaji. Aleš je bohužel zraněný. Trochu jsme s tím nicméně počítali, že bychom mohli jet, a jsme rádi.

Asi jste tedy rád, že si zřejmě zahrajete právě s Václavem Nedorostem, že budete v jednom týmu?

Radim Vrbata: Určitě. Teď v Liberci jsme hráli poslední zápasy spolu a docela se nám dařilo. Doufám, že budeme spolu hrát v "lajně", i když je to na trenérech. Vracíme se vlastně do Moskvy, kde jsme vyhráli "dvacítky". Na to máme dobré vzpomínky a snad nám to bude šlapat stejně.

V reprezentaci jste toho moc nenahrál, před dvěma lety jste byl na mistrovství světa ale jinak těch startů mnoho není. Takže vám nevádí, že to bude v Moskvě, mnohdy neoblíbené "štaci" českých hokejistů?

Radim Vrbata: Já už jsem říkal dřív, že kdo chce reprezentovat, nemůže si moc vybírat, kde to bude. Prostě to padlo na Rusko, na které máme, jak jsem říkal, dobré vzpomínky. Takže to bereme tak, jak to je.

Jak silný by měl být český národní tým? Když se podíváte na tu nominaci: 8 hráčů z NHL, borci, kteří působí v Rusku a podobně. V čem by měly být silné stránky českého týmu?

Radim Vrbata: Pořád je to výběr, kde asi trenéři zkoušejí nové hráče, hlavně mladé. Tak bych řekl, že je to takový mladší výběr. Na druhou stranu jsou tam hráči, kteří už za sebou něco mají. Tomáš Kaberle, Martin Škoula, Jarda Hlinka, Tomáš Vlasák, Pavel Rosa, který teď řádí v Rusku. Takže já myslím, že to je dobrý tým a snad uděláme dobrý výsledek.

Filip Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme