Vsetín zřejmě opustí po třinácti letech extraligu

Hokejisté Vsetína nebudou hrát s největší pravděpodobností v příští sezóně extraligu. Asociace profesionálních klubů ledního hokeje neuděllila klubu na svvém zasedání ve Velké Bíteši profesionální licenci. Předseda představenstva Vsetina Oldřich Štefl s rozhodnutím nesouhlasí a do týdne podá odvolání k arbitrážní komisi hokejového svazu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vsetínská hokejová

Vsetínská hokejová | Foto: Vsetínská hokejová

"To by soubor věcí, nad kterými jsme seděli asi dvě hodiny a už po několikáté. Na základě toho já většinou hlasuju, APK rozhodla o vyloučení Vsetína, " řekl po jednání prezident APK Ctibor Jech.

Důvody pro vyloučení Vsetína jsou neuhrazení závazků za minulou sezónu, nesplnění povinnosti do 20. června 2006 vyřešit všechny finanční závazky a fakt, že předložený vinkulovaný vklad pro minulou sezónu nesplňuje stanovené podmínky. Přesně tato věta stojí v oficiálním prohlášení.

Vsetín se proti rozhodnutí APK bude bránit, odvolání klubu ale musí proběhnout rychle. Pokud arbitrážní komise hokejového svazu vyloučení potvrdí, valašský klub nemusí nakonec hrát v příští sezóně vůbec žádnou seniorskou soutěž.

Vsetín měl potíže s licencí už před rokem, kdy zachránil účast v nejvyšší soutěži až v baráži s vítězem první ligy Ústím nad Labem. Loni na konci června nakonec moravský klub povolení ke startu v extralize dostal, když se zaručil, že uhradí dlužné částky 17,5 milionu korun hokejovým subjektům, a složil rovněž garanci sedm milionů korun.

Filip Šedivý, Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme